- این موضوع خالی است.
-
نویسندهنوشتهها
-
می 16, 2011 در 5:06 ب.ظ #8772
znavarbaf
کاربرخب با این اوصاف مریض فقط یه ادم داره بدون هیچ علامت دیگه ای!! هر چند شخصا خیلی دوست ندارم به این زودی برم سراغ پاراکلینیک، ولی حداقل برای شروع work up ادم نیاز به یه سری آزمایشات اولیه هست:
پروتئین توتال، آلبومین، BUN ، Cr ، تست های کبدی و یه آنالیز ادراری
می 16, 2011 در 5:22 ب.ظ #8773avin314
کاربردر تایید حرف دکتر محمد ادم pittingمعمولا مربوط به مسائل جنرالیزه مثل مشکلات قلبی کلیوی و کبدیه.معاینه کبد نرماله و علائم مطرح شده رو هم نداره.بیمار وضعیت اقتصادی نسبتا خوبی داره و از نظر مسائل تغذیه ای مشکلی نداره.کلا بیمار در rosهیچ مشکلی جز اندکی ضعف و بیحالی و اضطراب ذکر نمیکنه.معاینه هم کاملا نرماله جز همون ادم بدون درد و تغییر رنگ.
بیمار فرزندی نداره و lmpش هم16 روز قبل بوده.
دیگه کسی تو شرح حال سوالی نداره؟وارد پارا کلینیک بشیم؟؟؟اگه موافقید
در مریضی که با شرح حال فوق به درمانگاه اومده.اولین آزمایشی که درخواست میکنید چیه؟اونی که به نظرتون مهم تره.لطفا با ذکر دلیل
می 16, 2011 در 5:38 ب.ظ #8774mehrnaz
کاربردر مورد وضع تغذیه : بر اساس تجربه ی یکی از استادام : ( البته به این مریض نمی خوره)
خیلی بر اساس وضع مالی و سطح طبقاتی بیمار ، راجع به سوء تغذیه قضاوت نکنید. مثلا ممکنه یه آقایی بیاد. مهندس باشه با یه شغل خوب. ولی چون زن و بچه اش خارج اند، تغذیه ی خیلی خوبی نداره. مثلا هر شب می ره خونه بیسکویت و نوشابه می خوره! ممکنه چنین آدمی هم دچار مشکلات تغذیه ای بشه و به فکر ما هم نرسه…
می 16, 2011 در 5:52 ب.ظ #8775avin314
کاربراگه دقت کنی در ادامه نوشتم که ازنظر مسائل تغذیه ای هم مشکل نداره و کلا ros.
می 16, 2011 در 6:02 ب.ظ #8776avin314
کاربردکتر زهرا اگه موافقی دوست دارم رو هر آزمایش فوکوس کنیم و لازمه ش اینه که یکی یکی بگیم.در مورد این مریض خاص احتمال مثبت شدن کدوم آزمایش رو بیشتر میدید؟با توجه به شرح حال.میخوام همه بچه ها نظر بدن.وstep by step پیش بریم.
منظور اینه که نظر شخصیتون در مورد مریضی که هیچی جز یه ادم نداره چیه؟مورد مشابه دیدید؟اگه آره چی بود؟و مطمئنا نظرات متفاوت خواهد بود در مورد آزمایشات مثبت.دوست دارم دلیل هر کسی رو بدونم.
می 16, 2011 در 6:36 ب.ظ #8777xanax
کاربرقویا مسائل قلبی/کبدی/کلیوی مطرح است.
من در برخورد با این بیمار ابتدا total protein و آلبومین میخواستم تا بر اساس جواب به 2 دسته بیماری عمده فکر کنم.
1-اونهاییکه با آلبومین پایین همراهمند
2-اونهاییکه البومین نرماله
می 16, 2011 در 7:10 ب.ظ #8778znavarbaf
کاربرآلبومین و پروتئین توتال با احتمال زیادی پایین تر از حد نرماله. اگه اینطوری باشه بعضی از تشخیص ها R/O میشن مثل مسائل قلبی و بعضی از تشخیص ها پررنگ تر میشن مثل بیماریهای کلیوی که از دست دادن پروتئین در اونها اتفاق میفته، نارسایی کبدی که قادر به ساخت پروتئین نیست و آنتروپاتی از دست دهنده پروتئین. کمبود دریافت پروتئین هم مطرحه که لزوما نمی تونه با مناسب بودن وضع اقتصادی و فرهنگی R/O بشه.
برای تفکیک این علت ها هم نیاز به بقیه آزمایشات هست. البته باید اول پایین بودن پروتئین و آلبومین اثبات بشه.
من دوران اکسترنی یه مریض مشابه داشتم که یه آقای 19 ساله بود که فقط ادم اندام تحتانی داشت و در نهایت گلومرولونفریت ممبرانوس براش تشخیص داده شد. BP مریض هم اصلا بالا نبود. به هر حال با بالا نبودن فشار خون نمیشه علل کلیوی رو کنار گذاشت.
البته در این مریض خاص حتما باید یه BHCG هم چک بشه. حاملگی یکی از علل مهم ادم ایزوله اندام تحتانیه.
می 16, 2011 در 8:13 ب.ظ #8779xanax
کاربرکاملن با صحبت اخیر دوستمون: "زهرا" موافقم.
همونطوریم که قبلن نوشتم یه البومین باید در این مرحله چک بشه تا ببینیم خدا چی میخاد.
می 17, 2011 در 7:57 ب.ظ #8781emerson
کاربرایضا من نیز موافقم، من میگم حالا که زحمت میکشید آلبومین رو چک میکنید UA رو هم درخواست کنیم!!! منظورم اینه که اینم آزمایش بعدیه! آلبومینوری و GFR رو هم میبینیم چجوریه!
می 21, 2011 در 3:31 ق.ظ #8782xanax
کاربرخب بسم الله چک کنید دیگه!
ملت منتظرن ببینن چی میشه!
خسته شدیم بابا
می 21, 2011 در 8:56 ق.ظ #8783rozita
کاربرلوپوس!!!
می 21, 2011 در 8:58 ق.ظ #8784rozita
کاربربنظرم بعضی دوستان سوالاتشون هدفمند نیست
شما دیگه نباید مثه فیزیوپات سوال کنین!!!می 21, 2011 در 1:32 ب.ظ #8785avin314
کاربرtotal pro نرماله , alb:lower limit nl
BUN:60,CR:4.5
GFR رو خودتون حساب کنید که چون ARFه پایینه.BWش رو هم بگیرید ۵۰. تو آنالیز ادرارشم پروتئینوری ۱+ داشت و پیوری استریل.کست,RBCو مورد غیر طبیعی دیگه نداشت.بیمار به علت ARF بستری شد. برا تشخیص علت ARF چه پارا کلینیک های دیگه درخواست میدید؟با ذکر دلیل لطفا…
و بعد از بستری چه اقداماتی برا مریض انجام میدید؟
می 21, 2011 در 4:23 ب.ظ #8786xanax
کاربرخیلی حائز اهمیته که از اون مریضی که شاید انتطار نداشتیم چیزیش باشه نارسایی کلیه در اومد.
می 21, 2011 در 6:32 ب.ظ #8787baqeri
کاربرپویا جان چرا فکر می کنی خانم 25 ساله با ادم گوده گذار 2 پلاس نباید چیزیش باشه….شک نکن که یه چیزیش هست این مریض…با اون سابقه لوپوس تو خواهرش با اون سیر خیلی بدش که دیگه حتما باید به نفروپاتی شک کرد…حالا من بلد نیستم مرحله بندی نفریت لوپوسی رو …ولی با یه دیپ استیک ساده اون پزشک عمومی می تونست تشخیص بده که مریض پروتئنوری داره…نکته راجع به دیپ استیک که حتما می دونید اینه که حساسیتش پایینه و معمولا بین 300 تا 500 میلی گرم پروتئین تو 24 ساعت تازه مثبت میشه و 1 پلاس نشون میده برا همین همیشه مریضای دیابتی رو برای اسکرین بر خلاف توصیه هاریسون ادرار 24 ساعته چک کنید….چون دیپ استیک هیچ وقت تو فاز میکروآلبومینوری تشخیصی نیست و این فازه که ما میتونیم به داد مریض برسیم
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.