بوی محرم

انجمن ها معنویت بوی محرم

برچسب ها: , ,

• این موضوع خالی است.
در حال نمایش 15 نوشته (از کل 37)
  • نویسنده
    emerson
    کاربر

امين جان در ادمه صحبت ها بگم به نظر من: بهره فقط به صرف اسم معصومين نيست! اين اسم يك وجوده ، وجودي كه تمام ما آدمها بهش نياز داريم چون اون قدر او بزرگ و ما كوچكيم كه در حد تصور نيست! ما به اسم حضرت ابوالفضل فقط متوسل نميشيم بلكه ما به اين وجود كه معتقيديم صدامونو ميشنوه و كمكمون ميكنه متوسل ميشيم! اما درباره علم امام حسين از شهادتش، درسته حضرت از واقعه اطلاع داشتن ولي قرار نيست چون ميدونستن ازش فرار ميكردن يا سعي در تغيير اون ميكردن اين اتفاق بايد ميفتاد! درباره تصميمشون هم بايد گفت شما در موقعيت ايشان نبوديد كه بخوايد درك كنيد كه چرا چنين تصميمي گرفتن البته تا حدودي ميشه درك كنيد كه چرا اين تصميمو گرفتن!    بله ماه عزاداري رسيده چون مصيبت امام حسين در اون واقع شده، بايد سينه بزنيم بايد عزاداري كنيم كه حضرت واسه حفظ دين چه كردن و چجوري جان فشاني كردن! بايد يادشون زنده بمونه! در زيارت عاشورا هست كه اين مصيبت چقدر بزرگ بوده! بايد عمق فاجعه رو درك كرد! كسايي كه عزاداري ميكنن گوسفند نيستن! براي اتفاقاتي كه واسه حضرت پيش اومد و سختي هاشون گريه ميكنن! البته معتقدم فقط گريه كافي نيست بلكه بايد به واقعه فكر كرد و درس گرفت و آدم بايد آدم بشه !

nahid
    کاربر

مرسی از لطف دوستان…ایشالا این حرفا ذره ای مفید باشه و به نظرم این جور بحثا تلنگری به هممون مخصوصا واسه خودمه که بدونم که به من که میگن شیعه یعنی چی؟!  

با نظر دکتر امیر منم موافقم…ببینین 11سپتامبری که 10سال پیش بوده هنوزم همه مردم اون روز دورهم جمع میشن وبه یاد اون کشته شده ها ناخوداگاه گریشون میگیره و بین همه جهان پخش کردن که القاعده ای ها آدمای بدی هستن که مظلومانه مردم ما که از همه جا بیخبر رفته بودن سرکار  یهو یه طیاره میاد تو چششون و میکشتشون!من که اینو میشنوم ناراحت میشم که بیچاره ها چه گناهی داشتن که اینطوری مردن و با تمام وجودم از مسببینش بدم میاد…یا اون حادثه ای که تو چین دانشجوها رو تو میدون نمیدونم چی سرکوب کردن هنوز بعد سالها مردم جمع میشن و یاد اونا رو زنده میدارن….

حالا امام حسین با اون چیزایی که گفتم مظلومانه شهید شد و خونوادشو بیگناه گرفتن ….شما که اینو میشنوی و تو کتابای تاریخ میخونی واقعا دلت به حال اون بچه 3ساله که جنازه باباشو تو اون وضع میبینه نمیسوزه؟واقعا دلت رحم نمیاد ؟اگه نه واقعا که!

ماها که دلمون میسوزه چون احساس میکنیم اونی که مرده از اجداد ما بوده و به خاطر رسوندن یه چیز با ارزشی به ما مرده، دور هم جمع میشیم و حداقل یادشو بزرگ میداریم و میگیم اگه من اون موقع بودم نمیذاشتیم انقدر دختر3 ساله اش اذیت بشه و کمکش میکردیم….همون طوری که تو همه جهان این روزو بزرگ میدارن از آمریکا تا تایلند و همه دلشون به حال حسین و خونوادش میسوزه….

در ضمن اگه بخواید به حرف یه مداح یا نه یه روحانی یه چیزیو بپذیرین یا نپذیرین یه حدیث هست که میگه :کسی که به خاطر یه نفر وارد دین میشه با همون فرد از دین خارج میشن….

parham
    کاربر

ايميلي كه امين ميگه به منم رسيده

کی گفته ما باید تمام این چیزایی که تو  روضه ها میگن باور کنیم؟ ما مثلا قشر تحصیل کرده جامعه ایم و بايد درباره شون فكر كنيم و با فكر بپذيريم. تا حالا مقتل شنیدین؟ تمام اتفاقات عاشورا رو از زبان راوی و با سند بیان می کنه. جالبه چندتا از راوی های کربلا از سپاه دشمن هستن، ما فقط باید در حد مقتل رو باور کنیم.

اگه كربلا رفته باشين وقتي كه اتفاقات رو تو محل خودشون تعريف مي كنن اونوقت مي فهمين كه خيلي به واقعيت نزديكه.

خیلی از رسمایی که تو عزاداری امان حسین استفاده میشه از زمان صفویه برای کمرنگ کردن اهداف امام حسین اضافه شده، اگه دقت کرده باشین تو روضه ها از عبارت “زبان حال” زیاد استفاده می کنن، اینجوری تغییرات خودشون رو توجیه میکنن و میگن: ما فقط قصد گریوندن مردم رو داریم، طبل و سنج و علم و قمه زنی و زنجیر هم از اون زمان اضافه شده.

امام خمینی، دکتر شریعتی و خیلی از علمای دیگه هم با اینا مخالف بودن و هستن،

ومتاسفانه بیشتر این رسوم اشتباه بخاطر تعصبات بیجا، باقی مونده.

خیلی روایت داریم که میگه: چند لحظه فکر کردن درباره اهداف حسین از عزاداری صبح تا شب و شب تا صبح عاشورا باارزش تره

حسین (ع) بیش از آب تشنه لبیک بود، افسوس که بجای افکارش زخم های تنش را نشانمان دادند و بزرگترین دردش را بی آبی نامیدن. دکتر شریعتی

parham
    کاربر

اين دردي كه امام حسين رو كافر ميدونستن از قتل حضرت علي اصغر و… براي امام حسين سخت تر بوده

parham
    کاربر

راستي آقا امين

من كربلا رفتم. الانش كه ميگن انقدر سرسبز شده همه جاش بيابون بود. 100متر هم مي كندي به آب نمي رسيدي. در ضمن آب رو به امام حسين بستن يعني مسير رود رو منحرف كردن. حضرت ابوالفضل جنگيد و كلي رو ناكار كرد و انقدر شجاعانه مي جنگيد كه كسي جرات نداشت بره جلو و 10-12 نفره مي رفتن جلو تا اينكه موفق ميشن ضربه بزنن و با عمود آهن(شمشير) دستشو جدا كنن و بقيه داستان..

همون اول مي تونستن امام حسين رو بكشن ولي يه سري افراد  تو سپاه امام حسين بوده مثل حبيب ابن مظاهر كه از زمان پيامبر معروف بوده كه دشمنان خدا اينا رو مي كشن و سپاه دشمن دنبال راه چاره بوده كه به يه بهانه اينا رو بكشه.

سپاه يزيد تمام جوانب احتياط رو رعايت مي كرد كه كسي نگه يزيد كافره.

سني ها روضه ي عطش براي عثمان مي خونن و به بهانه اين كه امام علي آب رو عثمان بسته اي كار رو انجام دادن.

و اين رسم بوده كه وقتي كسي براي جنگ و بدون لباس رزم به ميدان نمي اومده باهاش نمي جنگيدن ولي هرمله نامردي ميكنه و حضرت علي اصغر رو ميزنه.(هرمله تو نشونه گيري دقيق معروف بوده)

فكر نكنم ديگه شبهه اي باقي مونده باشه

mahdieh
    کاربر

سلام به همه دوستان……..

معذرت که مدتی از احوالات سایت دور بودم….

واقعا تاپیک به جا و جالبیه، از دکتر الهام یه خاطر اینکه به فکر بودن و هنوز هم هستن کمال تشکر رو دارم و همتشون در راهیابی به کتابخانه ملی رو صمیمانه ارج مینهم…..

حرفا خیلی جالب بود و تاثیر گذار… از همگی ممنون.

من در مورد یکی از مطالبی که دکتر امین مطرح کردن صحبتی داشتم،

آقای دکتر! شما گفتین که چرا مردم تو این ماه گریه و زاری میکنن، چرا یه این شکل؟اصلا چرا این ماه ماه عزا و ماتمه؟

من با قسمتی از حرف شما موافقم، اینکه خیلی جاها دارن اسلام زدایی میکنن و خیلی از تصمیمات و کارهایی که مسئولین و به طبع اون مردم انجام میدن آگاهانه و ناآگاهانه ما رو به سمت پوچی و سطحی نگری میبره تا جاییکه بعضی اوقات فقط پوسته ای از اسلام دیده میشه…… اینا همه درست

اما چرا سور عمومی دادین؟ چرا فکر میکنین گریه زاری های همه مردم بی معنیه؟ مگه شما تو فکر مردمین که بفهمین الان برای چی دارن گریه میکنن؟!

یکی از دلایلی که شاید خیلی از آدمای حق جو در این ایام گریه میکنن، خودشونه! بله اونا به خاطر خودشون گریه میکنن، حتما میپرسین چرا؟ اما اگه یه کم دقت کنین متوجه میشین که واقعا تو این ایام ما باید به حال خودمون گریه کنیم. همونطور که خودتون گفته بودین خدا نوره، حقیقت نوره، ما هم یه زمانی از وجود خدا یعنی نور بودیم و از اون منشا گرفتیم، ولی با هر گناهی از اصل خودمون دور شدیم، حالا یه نفر تو این ایام برای اینکه دلش به حال آدمای جداشده از نور میسوخته و خدمت به خلق خدا رو هر چند درک نکنن وظیفه و عبادت میدونسته، با خانواده اش (یعنی اینکه من قصد جنگ ندارم) رهسپار سرزمینی میشه که مردمش خودشون دعوتش کردن، هزاران نامه دادن که بیا ما  بهت احتیاج داریم، اما وسط راه میزنن زیر حرفشون و میان برای جنگیدن با شخص مدعو!! و ادامه ماجرا…

حالا  من فعلا به فرعیات داستان و مطالبی که احتیاج به سند داره کاری ندارم، حرف من اینه:   آدم اگه حتی اصل قضیه رو بچسبه (یعنی همون چیزایی که در کل شنیده و باور داره) برای زار زدن به حال خودش کافیه!

یعنی ای انسانی که روح خدا در تو دمیده شده  و اکنون دنیا و تجملاتش آنچنان جلوی چشمت رو گرفته که از اصل خودت دور شدی، ببین… ببین که چگونه عاشقی با معشوق عشق بازی میکند….. ببین که چطور تمام جان و بدنش را عاشقانه نثار میکند… نه فقط خودش…. حتی خانواده اش…پسرش، برادرش، خواهرش، یارانش همه و همه با او در این عشق بازی شرکت میکنند…ببین جانهای غرق به خون آنها را…. ببین سرهای بریده شان را….ببین نهایت عشق را…. این یعنی جمال (ما رایت الا الجمال) 

اما همه این ها آیاتی برای توست، برای اینکه بفهمی اگر دین نداری لااقل آزاده باش… زیر بار حرف ناحق نرو…..

اما ما کجا هستیم که این حرفا رو بفهمیم؟ کوچکترین نمونه اش تقلب سر امتحانه که متاسفانه خودمم گاهی دچارش میشم! اگه یه بنده خدایی اون درس رو خونده باشه  و نمره تو با تقلب مثل اون کامل بشه، این یعنی ناحق یعنی گناه، یعنی دوری از نور! حالا این یه مثال کوچیک بود، خودتون بهتر از من نمونه هاش رو تو اجتماع از ریز تا کلان دیدین…..

آدم وقتی به این چیزا فکر میکنه یا وقتی زندگینامه انبیا و اوصیا رو میخونه، میبینه که در برابر اونها واقعا واقعا هیچه، انگار تو اعماق یه دره تاریک و لجن گرفته گیر کردیم و اونها در بالاترین مراتب فردوس برین در روضه رضوان در کنار معشوقند….

واسه همین عبد بودنشونه که با روحی آرام و مطمئن (راضیة مرضیة) به سوی معبود رفتند، اما خدا میدونه ما تو لحظه مرگمون اون موقع که پرده ها از جلوی چشممون کنار میره چه خواهیم کشید…. 

حالا اینا گریه نداره؟ امام علی (ع) حق داشته که تو دعای کمیل میگه: “خدایا به من رحم کن… منی که غیر از گریه در برابر خدایی چون تو سلاح دیگری ندارم…” این حرف که از زبان یه معصوم، یه آدم بیگناه گفته شده، پس ما دیگه چی بگیم؟؟!

آدم این سخنا رو بشنوه، واقعه کربلا رو بشنوه، ببینه که چقدر خودش از قافله عقب مونده بعد گریه نکنه؟؟!!

میخوام بگم که محرم ماه تلنگره، هر سال باید تکرار بشه و واقعه کربلا تو گوشمون خونده بشه که به خودمون بیایم، ببینیم کجای کاریم، یه وقت از قافله بیش از پیش عقب نمونیم. چون آدمیزاد فراموشکاره، باید مدام تو گوشش زمزمه کنن تا یادش بمونه،  زمزمه های نفس اماره همیشه هست، باید هر سال محرم تکرار بشه که نفس برای مدتی خاموش بشه.

واسه همینه که میگن محرم ماه عزاست، به عقیده من از نگاه عرفانی بله ماه عزای بشر برای خودشه، اما یک عزای محرک! عزایی که ما رو به جنب و جوش بندازه، عزایی که ما رو شارژ کنه که بیشتر عبد فرمانبر خدا بشیم…

ببخشید طولانی شد، قبول دارم خیلی وقت ها مردم به این دید نگاه نمیکنن، وگرنه از فردای محرم دوباره گناه تو جامعه پخش نمیشد، اما به عقیده من نباید سور عمومی داد.

امیدوارم همه این حرف رو سرلوحه زندگیمون کنیم:”کل یوم عاشورا، کل عرض کربلا”  و همیشه خودمون رو در محضر خدا ببینیم تا هیچ وقت از قافله عشق عقب نیفتیم…

elhami
    کاربر

از همگی دوستان ممنونم به خاطر نظرات زیباشون ، خوشحالم می بینم از چنین بینش عمیقی برخوردارید و بهتون غبطه میخورم!

لازمه از دکتر امین هم تشکر کنم چون سوالاتشون برای من یه تلنگر اساسی بود!

خب با این اوصاف گویا نیازی به ورود به کتابخونه ملی هم وجود نداره و به لطف حضور گرم دوستان و نظراتشون به نظر میرسه تمام سوالات دکتر پاسخ داده شدن!البته بنده همچنان در تلاشم گذشته از این سوالات، اطلاعات بیشتری راجع به این اتفاق به دست بیارم و به درک عمیق تری از این واقعه دست پیدا کنم. دوستان اگه تو این زمینه ها اطلاعات بیشتری دارن ممنون میشم بهم کمک کنن.

parham
    کاربر

كل يوم عاشورا

كل عرض كربلا…

اين بخاطر اينه كه هميشه به ياد كربلا باشيم ولي خواهشا خانوم دكتر تقلب سرجلسه امتحان رو وارد اين مسائل نكنيد!!! 🙂 😀

mehrnaz
    کاربر

سلام به همه ي دوستان!

من باز سر و كله ام پيدا شد!!!

تاپيك خيلي جالبيه! ممنون از حضور فعال همه!

خب در مورد اين بحث هايي كه شد :

اولا توصيه مي كنم كتاب حماسه حسيني استاد مطهري و خلاصه قيام امام حسين دكتر سيد جعفر شهيدي رو بخونيد!!! پاسخ خيلي از سوال ها رو در اين دو كتاب پيدا مي كنيد! در ضمن اين هم وبلاگيه كه ما موقع خوندن كتاب حماسه حسيني يه سري بحث هامون رو درج كرديم :

http://seyremotahar-sbmu.persianblog.ir/

البته ديگه آپ نشده، ولي كامنت هاي مباحث مربوطه رو حتما بخونيد!

اما چيزهايي كه من يادمه در اين مورد و نظرات خودم و چيزهايي كه در كلاس ها ياد گرفتم:

در همين كتاب حماسه حسيني استاد مطهري اثبات مي كنند كه تحريف هاي خيلي زيادي در اين واقعه صورت گرفته! خيلي زياد! و بسياري از مداحي ها چرت و پرتي بيش نيستند!‌ اين كلمه از خودمه!) من خودم بعد از خوندن اين كتاب تحمل هر مداحي اي برام راحت نبود! بسياري از سوالاتي كه متفكرين جامعه در رابطه با اين روضه ها مطرح مي كنند كاملا به جاست! و صحيح! ما وظيفه داريم مقاتل با سندهاي درست و حسابي و همينطور احاديث صحيح و با سند رو بپذيريم! در همين كتاب فلسفه ي عزاداري هرساله براي امام حسين معلوم ميشه!

در كتاب دكتر شهيدي، اين حادثه رو به صورت تاريخي بررسي كردند! يه متن علمي داره! فكر مي كنم براي روحيه ي متفكر و واقع نگر دانشجوهايي مثل شما جالب باشه!

يه نكته در مورد حديث : حتي زماني كه پيامبر زنده بودند، حديث جعلي براشون ساختند!‌ ديگه چه برسه به بعدش! اين نشون مي ده كه حجم زيادي از جمله هايي كه به عنوان حديث نوشته شده، چه سند و اعتباري داره؟؟؟؟ خود اهل بيت در روايات موثق گفتند كه احاديثي كه ميشنويم رو بر قرآن عرضه كنيم . اگه با قرآن اختلاف نداشت بپذيريم! تا جايي كه من مي دونم و اگه اشتباه نكنم،‌ هر كسي حق گفتن روايت بدون ذكر منبع  رو نداره!! قديما علما سال ها درس مي خوندند و زحمت مي كشيدند تا از استادشون اجازه ي روايت چند تا حديث رو مي گرفتند….

اما در مورد تشنگي و رود و …! هر كي كربلا رفته،‌ خشكي اون سرزمين با وجود عبور يه رود رو هم ديده! در مورد سختي اوضاع! شما در همين زمستان خنك، فقط دو سه روز آب نخوريد! يه امتحان خيلي ساده است! خودتون نتيجه رو مي گيريد!

البته بعد از خوندن كتاب حماسه حسيني و البته تفكرات خودتون، به اين نتيجه مي رسيد كه صرفا اين تشنگي يا سختي شرايط موضوعيت براي عزاداري نيست! اگه فقط اينها باشه، پيامبر و صحابه هم در شعب ابي طالب خيلي سختي ها كشيدند!

در اين حادثه مباحث عميق توحيدي و عرفاني نهفته! شايد بشه گفت اوج همه ي اينها در رضا بودن امام و خانواده اش به خواست خداست! و جمله ي حضرت زينب : ما رايت الا جميلا. به جز زيبايي چيزي نديدم.. واقعا مگه امام حسين نمي تونست مثل حضرت موسي با يه ضربه ي چوب ( و به اذن خدا) يه چشمه جاري كنه؟ يا نمي شد فرشته ها به كمكش بيان؟ (همونطور كه در جنگ هاي پيامبر در قرآن آمده) يا خيلي چيزهاي ديگه! اما موضوع اينه كه خدا مي خواست امام رو اينطوري ببينه و امام هم راضي بود… (اينها رو با مطالعه ي صحبت هاي امام مي فهميد)

پاسخ خيلي از سوال هايي كه مطرح شده ، خودش در حد يه كتابه! (مثل بحث معصوم بودن، توسل، و … ) بحث و قانع شدن و قانع كردن هم نيازمند يه سري اصول اوليه است كه مورد قبول دو طرف باشه؛‌نيازمند يه عالمه مقدمه است!  فقط يه توصيه ي دوستانه دارم‌: شما رو به خدا، فقط بر اساس حرف هايي كه در جاهاي مختلف مي شنويد و فكر خالص خودتون،‌به قضاوت نريد! هر قضاوت و نتيجه گيري اي نيازمند يه عالمه داده ي صحيحه! بهترين منبع اين داده هاي صحيح هم كتاب هاست!

ما ديني داريم كه گفته تفكر برتر از عبادته! و عبادت بدون تفكر ارزش كمي داره!

ببخشيد از اين همه پرحرفي …

emerson
    کاربر

احسنت بر خانم دكتر mehrnaz، بسيار عالي بود، تا باشه ازين پر حرفيا !!!! متشكرم ما رو در اين تاپيك پيچيده ياري رسونديد!!!

aminima
    مشارکت کننده

حالا این شد یه حرف حساب. ممنون بابت معرفی کتاب ها.

elhami
    کاربر

سه جلد حماسه ی حسینی :

hemase 1 : http://persiandrive.com/240933

hemase 2 :http://persiandrive.com/426240 

hemase 3 :http://persiandrive.com/222376 

aminima
    مشارکت کننده

و این شد یه کار درست حسابی. بابت کتابها بسیار متشکر الهام خانم.

elhami
    کاربر

خواهش میکنم جناب مدیر!

emerson
    کاربر

خب اين بحثو چرا كسي ديگه ادامه نميده؟!

من يه سوال دارم: به نظر شما اين رسم كه مردم عموما محرم رو سياه ميپوشن، مردا ريش ميزارن، يا مثلا زنها گيسوانشونو رنگ نميكنن چقدر درسته؟ اصلا اين كار درسته يا غلط؟! دليلش چيه؟! فايدش چيه؟ و تا كي و چند روز اين كارارو بكنن صحيحه؟

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 37)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.