آقای 26 ساله با شکایت خواب رفتن وگزگز اندام ها در خواب

انجمن ها مریضخونه آقای 26 ساله با شکایت خواب رفتن وگزگز اندام ها در خواب

• این موضوع خالی است.
در حال نمایش 15 نوشته (از کل 39)
  • نویسنده
    emerson
    کاربر

آقای 26 ساله به پزشک مراجعه کرده و از خواب رفتن اندام به خصوص اندام فوقانی در زمان استراحت شکایت داره که 3 ماهیه داره و میگه از خواب بیدارش میکنه، میگه یکم میچرخم و مالش میدم تا خوب بشه. ذکر میکنه انگشت شست پاهاش کلا حسش کمه و میگه 60% دیگر انگشتان حس داره، ذکر میکنه که 10 سال پیش عمل جراحی دست چپ به دلیل شکستگی اولنا و رادیوس داشته. بیمار سابقه بیماری خاصی رو ذکر نمیکنه. بیمار ورزشکاره و چندین ساله باشگاه بدنسازی میره و بالک عضلانی زیادی داره. از هیچ گونه داروی خاصی استفاده نمیکنه. خب شروع کنید بگید چه تشخیصهایی مطرحه و شرح حال بپرسید فقط در سوالتون ذکر دلیل فراموش نشه… پاراکلینیک هم نرید لطفا…

elhami
    کاربر

این بی حسی و خواب رفتن رو تو هردو دستش داره؟ تو کدوم انگشتا؟ تو پاش فقط شستش بی حس بوده؟

رفلکساش چطوره؟

بیماری زمینه مثل دیابت؟

سوالام قراره بره به سمت نوروپاتی شاید دیابتیک ولی به نظر میرسه تروماتیکه!

درد تو انگشتاش نداره؟ گرفتگی عضله؟

emerson
    کاربر

بله در هر دو دسته از بالا تا پایین، از بازو و ساعد انگشتان !!! شستش که کلا خستس و حسش کمه حتی در حالت بیداری ! میگه پاهام کمتر خواب میره ولی اونها هم خواب میره !

نه دیابت نداره!

هر سمتی میخواید برید…

نه، درد و گرفتگی عضلات نداره!

xanax
    کاربر

مریض بشرطیکه تو معاینه کاهش رفلکس  داشته باشه دچار پلی نوروپاتی هست که اونوقت باید رفت تو فیلد نوروپاتی هاfrown

xanax
    کاربر

عملکرد اعصاب رادیال -اولنار و مدیان هر دو دست باید به روش درست آزمایش بشه هم بخش حسی و هم حرکتی هرکدوم از اعصاب فوق الذکر.

همین داستان درباره پاهاشم صادقه. بسم الله…بفرمایین

avin314
    کاربر

قبل از اين 3ماه سابقه چنين مشكلاتي حتي خفيف نداشته؟مشكلش ناگهاني شروع شده يا تدريجي؟به دنبال غذا ورزش يا اتفاق خاصي شروع نشده؟در زمان فعاليت هيچ مشكلي نداره؟تو راه رفتن و فعاليت هاي ديگه ش مشكل ايجاد نكرده؟اندام فوقاني بيشتر…يعني تحتاني هم داره؟اگه آره ,اول كدوم شروع شده.علائم همراه چي داره؟مثل علائم گوارشي,بينايي و…؟IV drug هم كه نيست؟لطفا يه FH هم بديد…

emerson
    کاربر

دکتر پویا مسئلتون: اگه بر فرض پلی نوروپاتی باشه ، فقط تو خواب ایجاد میشه؟ اگر این طوره، میشه لطف کنی بگی کدوم پلی نوروپاتی چنین چیزی ایجاد کنه؟

سوال دیگه: بیمار میگه کل دستش از بالا یعنی بازو بی حس میشه آیا اعصاب رادیال و اولنار و مدین رو  باید چک کرد؟ یعنی چک کردن عصب آگزیلاری و ریشه هایی که حس بازو رو میدن لازم نیست یا رادیال و اینا یک شروعه؟

میگه قبل این 3 ماهه هم گه گاه داشته ولی ریتش خیلی کم بوده و خیلی اهمیت نداشته واسش یعنی یه جوری انگار طبیعی بوده. شروعشو میگه ناگهانی اما خفیف بوده و مهم نبوده براش الانم خیلی واسش مهم نیست! شروعشو با چیزی ربط نمیده. با فعالیت هیچ رابطه ای نداره و مشکلی واسش ایجاد نمیشه. با راه رفتنش هیچ مشکلی نداره.تحتانیش خیلی کمتره و در واقع از اون شکایت نداره ، یادش نمیاد کدوم یکی اول شروع شده اما همون طور که گفتم از پاش خیلی شاکی نیستو علائم همراه هم هیچی! IV DRUG هم نیست. فقط یک سوال از این همه سوال هدف خاص و یا تشخیصی مد نظر داشتید یا سیکل شرح حال رو میخواستید تکمیل کنید؟

avin314
    کاربر

مسلما سوالات سیستماتیک بودن و هر سوالی هدف خاصی رو دنبال میکرد.مثلا اگه شروعش تدریجی باشه با توجه به ورزش سنگینش احتمال آرتروز هست.اگه مشکل ناگهانی باشه میشه به تروما شک کرد.و اگه تدریجی باشه به استنوز کانال نخاعی.اگه همون تدریجی هم اولش ناگهانی شروع شده و بعد تدریجی زیاد شده به موارد ناگهانی مثل فرکچر مهره یا هر مسی که ناگهانی بوجود اومده و به تدریج رو کانال نخاعی فشار اورده شک میکنیم.اینکه اندام های تحتانیشم درگیر باشن خیلی مهمه که کدوم نوروپاتی ها محتمل ترن.و اگه آره اینکه صعودی ان یا نزولی تشخیص ها رو روشن تر میکنه.مثلا گیلن باره بوتولیسم مسمومیت باسرب و خیلی موارد دیگه که البته کمتر محتملن.iv drug هم که اهمیتش واضحه.حالا رو هر تشخیص جداگانه بحث میکنیم.همه اطلاعاتمون رو همین اول بریزیم بیرون؟

xanax
    کاربر

به گردن مبارکش ضربه یا فشار یا سنگینی وارد نشده که بیادش بیاد یا نیاد؟

مشکلش بیشترش سنسوریه یا موتور؟

نمیخوای معاینه تمام رفلکساشو بگی؟!

emerson
    کاربر

ورزشش خیلیم سنگین نیست البته احتمال فشار بهش زیاده ، به نظرم احتمال ایجاد آرتروز زیاد نیست. من رو اینکه تو خواب فقط علامت داره خیلی تاکید میکنم و فکر میکنم تشخیصهای مثل گیلن باره خیلی دوره چون اونها در بیداری هم ایجاد علائم میکنه! هرچی هست به نظر با فشار موضعی در خواب ایجاد میشه پس شاید تشخیصهای سیستمیک در پس اون باشه. دکتر جان بیشتر مشکل سنسوریه یعنی اصلا شکایت بیمار از بی حسی نه ناتوانی در حرکت اندام !!!

شرح حالی از فشار یا ترومایی نمیده.

نه نمیخوام رفلکسشو هم بگمcheeky

xanax
    کاربر

با اطلاعات کامل هم من نمیتونم تشخیص بدم مرضش چیه چه برسه به اطلاعات ناقصsmiley

شما یا بنده باید یک دوره اطلاعات میگذروندیمcheeky

emerson
    کاربر

شرمنده ، بیمار دم دست نیست! منم رفلکساشو چک نکردم چون فکر نمیکردم اهمیت داشته باشه و بعید میدونستم غیرطبیعی باشه!

حالا بدون رفلکس ادامه بدید…

xanax
    کاربر

آقا جون این بیمار بدخوابه یعنی در وضعیت نرمال نمیخابه!

فشار هر دوتا دستشو بگو.ضمنا نبضهای رادیال و براکیال دو طرف و قرینه بودنشون(برای بیماری TOS) پرسیدم. 

چیزای دیگه ای هم باید بپرسم که الآن یادم نیست.

emerson
    کاربر

منم فکر میکنم بدخوابه !!!

چشم سعی میکنم پیداش کنم این کارارو انجام بدم، این TOS مخفف چیه دکتر؟

xanax
    کاربر

Thoracic Outlet Syndrome

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 39)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.