› انجمن ها › اخلاق در پزشکی › پزشک و ریتالین
- این موضوع خالی است.
-
نویسندهنوشتهها
-
ژوئن 8, 2011 در 5:32 ب.ظ #4150
avin314
کاربرمیدونید که مصرف ریتالین بین بچه های پزشکی مخصوصا اونایی که برا دستیاری می خونن سیر صعودی پیدا کرده…
شما چی؟خودتون یا دوستاتون تا حالا مصرف کردید؟
صحبت های اونایی رو که مصرف میکنن شنیدین؟
نظرتون درباره ریتالین,مصرف کننده هاش و توجیهاشون چیه؟
آیا نسبت به این ماده اعتیاد ایجاد میشه؟
ژوئن 8, 2011 در 6:59 ب.ظ #9094emerson
کاربرجدي؟ يعني وضع خيلي خراب شده؟ درباره عارضه و پيامدش بگيد! من زمان كنكورم (زمان جاهليت) از بس دوستان گفتن يك يا دو تا قرص با دوز نصف روزي (فكر ميكنم) مصرف كردم ولي اون موقع كه اثر چنداني ازش نديدم و خوشبختانه بعد از اون ديگه استفاده نكردم!
ژوئن 9, 2011 در 10:12 ق.ظ #9095sarah
کاربروضع که خراب هست.من نه مصرف کردم نه از ذهنم گذشته …..
ژوئن 9, 2011 در 4:50 ب.ظ #9096aminima
مشارکت کنندهپیشنهاد میکنم این موضوع رو یکی از اعضای سایت داوطلبانه بره در مقالات پزشکی سرچ کنه و اون رو به صورت یک brief report در همین تاپیک ارائه بده. من خودم خیلی مشتاقم، اما اصلا وقت ندارم فعلا.
ژوئن 10, 2011 در 9:20 ق.ظ #9097drzahra
کاربراین مطالبو از سرچ تو نت بدست آوردم. هر کاری کردم نتونستم کمتر و خلاصه ترش کنم. امیدوارم با خوندن اون به جواب سوالتون برسید.اگر کسی مطالب جدیدتری رو هم بدست آورد ، لطفا بنویسه تا ما هم استفاده کنیم.
تاريخچه ريتالين
«متيل فنيديت» (MPH) با نام تجاري «ريتالين» در سال 1954 به بازار دارويي دنيا عرضه شد. در ابتدا قرار بود اين دارو براي درمان افسردگي، خواب آلودگي در طول روز و سند رم خستگي مزمن استفاده شود اما با پيشرفت علم مشخص شد مي توان از اين دارو در درمان كودكاني كه دچار اختلال بيش فعالي و كم توجهي هستند نيز استفاده كرد. در مواقعي نيز توسط پزشکان براي درمان بيماران مبتلا به ” حمله خواب” تجويز مي شود. همچنين ريتالين به عنوان دارويي با اثر سريع در درمان افسردگي كاربرد داردقرص «ريتالين» خواصي شبيه آمفتامين (همان قرصي كه به اكستازي مشهور است) دارد و دانشجويان به دليل تأثير آن در درمان خواب آلودگي در طول روز، براي درس خواندن و يا مهماني هاي شبانه شان چند عدد از اين قرصها را مصرف مي كردند.
يک عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در خصوص عوارض سو» مصرف ريتالين مي گويد: تپش قلب، بي خوابي، اضطراب، سردرد، بي اشتهايي و عصبي بودن از عوارض اوليه اين دارو است و در صورت موارد مصرف بيش از حد، بي قراري، هذيان، سايکوز، افزايش فشار خون، تشنج، حمله خواب، آرتيمي هاي قلبي و حتي مرگ ممکن است رخ دهد.
مصرف ريتالين زمينه مناسبي را براي مصرف ساير داروها و مواد روانگردان خطرناک فراهم مي کند، ضمن آنکه ترک کردن مصرف ريتالين سخت و داراي عوارض شديد است. متيل فنيديت به صورت قرصهاي 10 ميلي گرمي و به نام استيمديت 10 در بازار ايران موجود است و تجويز آن براي درمان اختلال کم توجهي – بيش فعالي کودکان تنها از سوي متخصصان اطفال و روانپزشکان مجاز شناخته مي شود. عدم کارايي و موفقيت قوانين محدود کننده فروش اين دارو زماني خود نمايي مي کند که يک دانشجوي پزشکي مي گويد: هر برگه 10 عددي قرص ريتالين با قيمت آزاد حدود 6 هزار تومان براحتي از داروخانه ها و بازار ناصر خسرو قابل تهيه است. حتي در نزديکي کلاسهاي آمادگي آزمون رزيدنتي، بخصوص با نزديک شدن به موعد آزمون، بازار سياه «قرص هاي ريتالين» بوجود مي آيد
اما نکته قابل تامل، اشاره تعدادي از دانشجويان پزشکي داوطلب آزمون دستياري به توصيه مصرف و حتي فروش «ريتالين» از سوي برخي اساتيد و مسئولان کلاسهاي آمادگي آزمون دستياري است. يکي از داوطلبان آزمون دستياري امسال مي گويد که برخي از اساتيد کلاسهاي آمادگي آزمون رزيدنتي يک آموزشگاه در تهران، در سر کلاس به دانشجويان توصيه مي کنند با نزديک شدن زمان آزمون براي افزايش تمرکز و کم خوابي، از ريتالين استفاده کنند. دانشجويان پزشکي به علت شناخت داروها و عوارض آنها، ريتالين را به صورت «کنترل شده» مصرف مي کنند هر چند که عوارض آن غيرقابل اجتناب است. با قبول اين فرضيه سرنوشت مصرف کنندگان غير پزشکي اين دارو که شناخت دقيقي از داروها ندارند، مبهم مي ماند. يکي از دانشجويان غير پزشکي که در گذشته ريتالين مصرف کرده است، علت اين سو»مصرف را، تاثير آن در نخوابيدن و افزايش تمرکز در شبهاي امتحان بيان مي کند. گيجي، پريشاني و عصبانيت عوارضي است که به گفته اين دانشجو تا دو روز پس از مصرف ري تالين باعث اختلال در فعاليت هاي روزمره اش شده بود.
*درست است كه حافظه مهم است، ولی فراموش کردن خاطرات بد نیز به همان اندازه مهم است.
استفاده از داروهای تقویتكننده حافظه برای مدت طولانی، موجب تضعیف توانایی شخص در به فراموشی سپردن خاطرات ناگوار میشود و به دنبال آن شخص دچار آزارهای روحی ناشی از حوادث ناگوار زندگی خواهد شد كه در بعضی موارد موجب ابتلای شخص به بیماریهای روانی مانند اختلال اضطراب پس از حادثه و… میشود.
ریتالین كه بیش از سایر داروها مورد استفاده قرار میگیرد، نیز بدون عارضه نمیباشد. سرگیجه، لرزش، تاری دید، تغییرات فشار خون، بیاشتهایی، خشكی دهان، تپش قلب و… همگی از عوارض ریتالین هستند كه میتوانند اشخاص را بر خلاف هدفشان، از فعالیت بیشتر بازدارند.ژوئن 10, 2011 در 9:28 ق.ظ #9098avin314
کاربردکتر احمد خانی روانپزشک میگه:به هیچ وجه ریتالین مصرف نکنید.
ریتالین یک کوکائین تضعیف شده است با مکانیسم های کوکائین تضعیف شده!به اعتقاد من پزشکی که ریتالین مصرف میکند برای بالا بردن performance,با راننده تریلی که تریاک مصرف میکند برای بالا بردنperformanceهیچ فرقی ندارد.
دانش پزشکی میگوید که آنزیم ها Rate limitاند.میزان سروتونینی که تولید میشود نیز Rate limit است.یعنی با مصرف ریتالین چیزی تغییر نمیکند جز اینکه فشار روی وزیکل هل افزایش می یابد و پس از مدتی افسردگی می آید سراغ آدم.
مکانیسم این است که UPTAKE مهار میشود,میزان مصرف سروتونین و دوپامین بالا میرود و پس از مدتی تمام آنها تخلیه میشوند چون میزانشان کاملا محدود ومشخص است.در ماه های اول شاید روش خوبی برای افزایش تمرکز و کارایی به نظر آید ولی وقتی میزان مصرف بالا رفت و وزیکل ها تخلیه شدند چیزی باقی نمی ماند جز dependency و بیدار شدن بیماریها.
خیلی بچه ها بعد از آزمون مجبورند 10-15 تا مصرف کنند و گاها هم مراجعه میکنند به خاطر فعال شدن ژن نهفته بای پولار و دپرشن.
ریتالین اصلا پرفرمنس را افزایش نمی دهد.این ماده فقط برای کسانی که نقص در سیستم اتونوم دارند مثلADHDها موثر است و در بقیه منع مصرف دارد.
فرد مصرف کننده ریتالین مثل فردی میماند که شکستگی ندارد و مورفین مصرف میکند.در شکستگی nتا گیرنده دهان باز کرده برای مورفین و به همین علت است که وابستگی نمیدهد.
ژوئن 10, 2011 در 11:24 ق.ظ #9099avin314
کاربردانشجويان پزشکي به علت شناخت داروها و عوارض آنها، ريتالين را به صورت «کنترل شده» مصرف مي کنند.
زیاد مطمئن نباشید.یکی از بچه های فیزیو پات ما که به گفته دوستاش معتاد به ریتالین بود و جزئ شاگردهای زرنگ کلاس هم بود.چند ماه قبل به دنبال افسردگی خودش رو حلق آویز کردو برای همیشه پرفرمنسش رو افزایش داد.البته نه تو این دنیا…
ژوئن 10, 2011 در 3:33 ب.ظ #9100rozita
کاربروقتی همه میخوان همه چیز رو یه شبه به دست بیارن از نمره گرفته تا مادیات و معنویات ریتالین هم میشه راه یه شبه!!!
ژوئن 10, 2011 در 7:36 ب.ظ #9101emerson
کاربركاملا صحيح ميفرمايند خانم دكتر رزيتا
خانم دكتر فتاحي بسيار متشكرم از اينكه وقت گذاشتيد و تحقيق فرموديد
نميدونستم اين قدر عارضه داره !!!
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.