آسم + اسیدوز تنفسی

انجمن ها مریضخونه آسم + اسیدوز تنفسی

• این موضوع خالی است.
در حال نمایش 15 نوشته (از کل 31)
  • نویسنده
    aghaali
    کاربر

یکیش اینه که پنومونی محلی رو درگیر کرده باشه که ما نبینیم مثلا پشت قلب یا پشت دیافراگم. که باید یه عکس لترال بگیریم.

elhami
    کاربر

سلام

خدا قوت

ای ولله! عجب انرژی ای! چه کیسای جالبی! کاش منم یکم با سواد تر بودم همکاری میکردم، دیگه شرمنده!

ممنون از تلاشتون، موفق باشید…

aghaali
    کاربر

انگار خودم باید ادامه بدم. اونشب به اتند محترم زنگ زدم که مریض با شرح حال شبیه آسم، تو ABG اسیدوز داره و من به برونشکتازی بیشتر شک دارم. با اجازه آقای دکتر برای مریض HRCT درخواست کردم و یه آنتی بیوتیک هم برای مریض گذاشتم. سفتازیدم 1 گرم TDS.

تو جواب HRCT شواهدی از برونشکتازی و آمفیزم گزارش شد.

xanax
    کاربر

چرا باید بیمار برونشکتاتیک با یه تنگی نفس حاد بیاد؟

آیا واقن چست این بیمار با این مدیکال هیستوری نرمال بوده؟!

aghaali
    کاربر

بیمارهای برونشکتازی هم دچار حمله می شند دیگه.  فرقشون با آسم اینه که بیشتر حملات بدلیل باکتریال هست پس نیاز به آنتی بیوتیک دارند بر خلاف آسم که نیازی به آنتی بیوتیک نیست. تو درمان آنتی بیوتیکی اینها باید سودومونا هم پوشش داده بشه.

برونشکتازی یکی از موارد تشخیص افتراقی مشکلات تنفسی با چست طبیعی هست. تو کتاب تشخیص افتراقی چست طبیعی رو آسم و COPD وبرونشکتازی نوشته. این ها می تونند چست طبیعی داشته باشند یا یافته های به نفع اونها تو چست وجود داشته باشه.

تو برونشکتازی معمولا چست طبیعی هست فقط ممکنه نمای Traim trackt یا برونش هایی که به 3/1 خارجی چست ادامه پیدا کرده باشه دیده بشه.

انتظار داشتی تو چست مریض چی ببینی؟؟؟

xanax
    کاربر

نمای لانه زنبوری مورد انتظاره.

جالبه که با وجود تشدید برونشکتازی حتی سرفه یا خلط هم نداره!

aghaali
    کاربر

البته نبود سرفه یا خلط به ضرر برونشکتازی هست. نمای لایه زنبوری فکر کنم بیشتر تو ILD ها دیده میشه. اگه هم باشه بیشتر تو CT دیده میشه. همونطور که گفتم چست طبیعی رد کننده برونشکتازی نیست.

البته مریض آمفیزم هم تو CT داشت نظرتون درباره اون چیه؟؟؟

xanax
    کاربر

ILD رو نمیدونم ولی مطمئنم تو برونشکتازی دیده میشه(چند درصدو نمیدونم). توی چست هم دیده میشه من خودم چندتاشو دیدم.

برام یکم عجیبه که هم برونشکتازی و هم آمفیزم تو CT گزارش شده. بهر حال بنظر من ارزش بررسی از نظر بیماری کمبود آلفا 1 آنتی تریپسین دیفیشنسی رو داره.

aghaali
    کاربر

درسته برای مریض آلفا آنتی تریپسین چک کردیم منفی بود. و مریض مرخص شد.

drzahra
    کاربر

man hanoz kheli monde ta betonam dar in mavared nazar bedam va faghat miam az tagrobiat dostan bahremand misham,

ishala salhaye baad man ham miam vase darman nazar midam.

vali kolan ideye jalebie ke dar morede bimaraneton minevisid.

movafagh bashid.

drzahra
    کاربر

akhe ba expolore omadam bala. farsi ro kheili kond minevise. hala in baro shoma be bozorgie khodet bebakhsh 

mehrnaz
    کاربر

ممنون از این کیس.

یه سوال! مگه میاستی گراو هم اسیدوز می ده؟

xanax
    کاربر

بله هم میتونه بصورت حمله ای و حاد و هم بصورت مزمن با مکانیسم ضعف عضلات تنفسی و رتانسیون CO2 اسیدوز تنفسی حاد یا مزمن بده.

رفرنس: هاریسون 2008-نفرولوژی-بحث اسید و باز

aghaali
    کاربر

در تکمیل صحبت های دکتر پویا. بیماری های ریوی به سه دسته تقسیم می شه یکی مربوط به پارانشیم و خود ریه مثل آسم و …. یکی مربوط به مغز که کنترل تنفس رو به عهده داره مثل Sleep apnea نوع سنترالش و یکی هم مربوط به دیواره قفسه سینه و دیافراگم.

هر کدوم از این سه قسمت که مشکل داشته باشند می تونند علائم تنفسی رو داشته باشند.

یه تقسیم بندی دیگه هم هست که مشکلات ریه رو به دو دسته انسدادی و تحدیدی تقسیم می کنه که میاستنی و مشکلات عضلانی اغلب تو دسته تحدیدی قرار می گیرند. اکثر بیماری های ریه در مراحل آخر اسیدوز میدن حتی آسم که معمولا با آلکالوز میاد.

mehrnaz
    کاربر

جدا دستتون درد نکنه. مرور خوبی بود.

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 31)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.