- این موضوع خالی است.
-
نویسندهنوشتهها
-
مارس 19, 2011 در 2:21 ق.ظ #7857
elhami
کاربردکتر عزیز!
آنمی یعنی کلی از انواع کم خونی که مگالوبلاستیک هم یکیشه! بنده با مگالوبلاستوز بودن مشکل چندانی ندارم هرچند معتقدم باید حتما MCV ش چک بشه و این اسمیر خیلی نمیتونه به تنهایی مشخص کننده ی ماکروسیتوز باشه! در ضمن براساس اون چیزی که من خوندم و یادمه تو آنمی مگالوبلاستیک هموگلوبین به طور طبیعی ساخته میشه و هایپوکرومیک بودن با این قضیه متناقضه! من الان رفرنسی همراهم نیست، اگه کاملا اطمینان دارید که تو این نوع از آنمی،بلوغ سیتوپلاسم هم مختل میشه لطفا یه تائیدیه از رفرنس هم بگیرید! در اون صورت بنده کاملا تسلیم رفرنسم و بنا رو بر اشکال در حافظم میذارم!
لازمه این توضیح رو هم بدم که RBC در ابتدا هسته داره و طی تکامل هستشو از دست میده که اگه این تکامل در هر مرحله ای دچار اختلال بشه ممکنه سلول هسته دار هم دیده بشه! دیگه اینکه غلظت هموگلوبین رو اغلب با MCH میسنجن و Hb کاهش یافته میتونه نشان دهنده ی اختلال در بلوغ سیتوپلاسمی و در نتیجه کاهش تولید هموگلوبین باشه که حالا این اختلال ممکنه تو سنتز "هم "یا "گلوبین" باشه! با اینکه معتقدم هایپوکرومیک بودن در صورتیکه اختلال در سنتز "هم "باشه میتونه میکرو یا حتی ماکروسیتیک هم باشه اما باز هم نظرم اینه که تو آنمی مگالوبلاستیک حداقل، این دو تا با هم نمیتونن دیده بشن چون به همون علتی که گفتم یعنی کمبود ویتامین، آنمی ناشی از اختلال در بلوغ هسته س!
خب در مورد تست های تشخیصی فرمایشات شما کاملا صحیحه اما من فقط میخواستم رو این مسئله تاکید کنم که شرح حال تحت هر شرایطی اهمیت و ارزش تشخیصی بسیار زیادی داره و حتما باید اولین اقدام ما گرفتن یه شرح حال هرچند مختصر باشه! و اینکه یه CBC,diff ساده هم میتونه خیلی به تشخیص ساده تر و سریعتر انواع آنمی کمک کنه!
مارس 19, 2011 در 11:41 ب.ظ #7858elhami
کاربرخانم دکتر عزیز! میخوای دیگه جواب سوالو بذاری؟! البته اگه بقیه هم موافق باشن!
مارس 20, 2011 در 2:01 ب.ظ #7859zahra68n
کاربرچشم. با تشکر از مشارکت دوستان!!
با توجه به شرح حال و اسمیر تشخیص آنمی مگالو بلاستیک =>> گزینه 3 صحیحه
مارس 21, 2011 در 1:27 ق.ظ #7860xanax
کاربرحالا یه نکته درحد تیم ملی براتون بنویسم برین حالشوببرین
ممکنه تو اسمیرخون محیطی بیماری که آنمی مگالوبلاستیک داکیومنته داره فقط نوتروفیل هایپرسگمانته ببینیم و خبری از ماکروسیتوز نباشه تازه ممکنه گلبولهای قرمز هایپوکروم هم باشن. بنظرتون چرا ؟
منتظر جواب در پستهای بعدی باشید
مارس 21, 2011 در 6:50 ق.ظ #7861elhami
کاربربابا دکتر شما دیگه کی هستی؟؟؟
من که هرچی به ذهنم میرسید گفتم نمیدونم چرا اینطوری که شما میگید هست ولی خیلی دوست دارم زودتر بدونم چرا؟!
بازم انتظار؟؟؟
تو این سایت چرا همه خوششون میاد آدم منتظر بذارن یا شایدم سرکار؟
میشه زودتر بگید؟؟؟!!!!
مارس 21, 2011 در 9:45 ق.ظ #7862xanax
کاربرچرا قیافتون این جوری شده؟!مطمئنا منظورم سرکار گذاشتن نبوده. پاسخ:
وقتی که IDA یا THALASSEMIA همزمان داشته باشیم.به همین سادگی!
مارس 22, 2011 در 4:26 ق.ظ #7863elhami
کاربرمگه قیافم چجوری شده؟! عصبانیتو میگید؟! خب از بس که آدمو سرکار میذارن، آدم قاطی میکنه دیگه!
چه جالب! پس اینجوریم میشه! با این حساب سواله باید گزینه ی کاملتری میداشت! خانم دکتر نگفتن رفرنسش چیه؟! الان دیگه واقعا دوست دارم بدونم! راستی شما از کجا به این نکته ی در حد تیم ملی رسیدید؟ یعنی کدوم رفرنس؟ به هرحال ممنون از اطلاعاتی که دادید…
مارس 22, 2011 در 11:40 ق.ظ #7864xanax
کاربربا سلام و سپاس از دقتی که داری
جای دوری نیست تو هاریسون نوشته:بیماریهای خون
مارس 22, 2011 در 7:26 ب.ظ #7865elhami
کاربرجدی میگید؟؟!!
خدا آخر و عاقبت مارو با این درس خوندنمون ختم به خیر کنه!!!!!!
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.