- این موضوع خالی است.
-
نویسندهنوشتهها
-
فوریه 3, 2011 در 9:26 ب.ظ #3965
emerson
کاربردر این تاپیک لطفا اورژانس های بخشهای مختلف رو بنویسید…
در صورت امکان درمان و اپروچ به اونها و کارهایی که باید بکنبم رو نیز بگید
با تشکر
فوریه 6, 2011 در 9:07 ب.ظ #7527emerson
کاربرهیچ کی انگار نمیخواد بنویسه خودم آستینمو باید بالا بزنم!!!
testis torsion: بیمار با این تظاهرات میاد: دردی که ناگهانی عموما در خواب شروع میشه، پس از چند ساعت (2-3 ساعت) testis متورم و اسکروتوم قرمز میشه، درد پایین شکم ایجاد میشه و تهوع و استفراغ هم قابل مشاهده است تندرنس هم داره. نکته مهم اینه که درد اسپرماتیک کورد میتونه از کلیه منشا بگیره و برعکس پس دقت بفرمایید که در درد کلیه به این مورد یعنی تورشن توجه کنید، از اون نظر اورژانسه که فقط 4-6 ساعت فرصت هست تا درمان انجام بشه وگرنه ایسکمی و نکروز بافت تستیس ایجاد خواهد شد. راستی دو پیک سنی در نوزادان و 12-20 سال داره. در معاینه رفلکس کرماستر هم از بین رفته.
درمان وقتی که دسترسی به پزشک متخصص و امکانات نیست، ابتدا با 10 سی سی لیدوکائین اسپرماتیک کورد رو بی حس میکنیم سپس detorsion انجام بدید که با حرکت دست تستیس رو یه سمت خارج میچرخانیم.
مختصر سعی کردم بگم اگه سوالی بود در خدمتم.
فوریه 7, 2011 در 9:19 ق.ظ #7528parham
کاربرمرسی امیر جان، جالب و آموزنده بود…
فوریه 7, 2011 در 12:10 ب.ظ #7529someone
کاربرممنون …
فقط یه چیزی ، دلیلش مشخصه ؟ یعنی چرا تو این سن هاست و اینکه تو شرح حالش چی مهمه که به این مورد ادم شک کنه ؟
یه سوال دیگه هم اینکه علائمش همیشه به همین تیپیکیه ؟ یعنی می خوام بدونم در صد تشخیصش تو اورژانس زیاده یا کم ؟
مارس 12, 2011 در 4:58 ب.ظ #7530baqeri
کاربرخیلی تاپیک مفید و خوبیه…دستتون درد نکنه…کاش می شد برا هر اورژانس پزشکی یه تاپیک جدا می زدیم و با هم بحث می کردیم….
یکی از شایعترین اورژانسای پزشکی شوکه…واقعا تا میتونید خوب بخونید…شایعترین شوکی که من دیدم تو اورژانس شوک سپتیکه…تو این افراد مسن…خوب موارد مهم اینه که اول تشخیصش بدید ..چه کرایتریاهای تشخیصی داره؟ بعد هم درمانش ..چه درمانی حیاتی تره؟ آنتی بیوتیک یا مایع؟ چه سرمی باید داده بشه…انتظارمون برای UOP چه قدره؟ چند سی سی در ساعت؟ نمی دونم از این حرفا…..
تشخیصش که برا من اینطوریه…آدمای مسنی که با کاهش سطح هوشیاری و یا ضعف و بیحالی مفرط میارن و معمولا تاکی پنه دارن دست و پاهاشون سرده و فشارشون زیر 10…ضربان قلبشون بالاست بالای 100 و معمولا یه سورس عفونت براشون پیدا میشه..یا سرفه و خلط دارن یا سنگ کلیه ای چیزی داشتن یا مدت زیادی سونداژ بودن یا اسهال..
این کارایی که من برا مریضام در حد سوادم می کنم اینه که یه راه وریدی خوب ترجیحا با آنژیوکت سبز برا مریض بگیرم و براش سرم NS بزارم ..شوت بره…اگه آنتی بیوتیکی هم پیدا میشد براش بزارم …البته سعی می کن سونداژش کنم تا کنترل حجم دستم باشه
مارس 18, 2011 در 12:35 ق.ظ #7531xanax
کاربردوست عزیزی که درباره تورشن بیضه نوشته بودی و این تاپیکم خودت زدی باید برای نوشتت رفرنس بیاری چون دو تا غلط کله گنده در حد تیم ملی داره
1-درد تورشن بیضه بهمراه معاینه اون معمولن با درد کلیه اشتباه نمیشه یعنی اشتباهی که معمولن پیش میاد اینه که درد کلیه یا همون کولیک معروفه که missed میشه چون خیلی وقتا کولیک حالب به تستیس تیر میکشه و مریض با شروع درد ناگهانی شبیه تورشن مراجعه میکنه ولی در این موارد طبیعی بودن معاینه تستیس تورشنو تقریبن رد میکنه.
2-هیچوقت حتی در شرایط اضطراری نباید اقدام به detortion کرد چون اولن باید expert این کار باشی که تو ایران کمتر پزشک عمومی هست که بتونه این مانیپولاسیونو درست انجام بده چون آموزش این کار تو اکثر دانشگاهها به GP داده نمیشه و اگه پزشکی این کارو برای مریضش بکنه و موفقیت آمیز نباشه یا هر بلای دیگه ای که سر بیضه مریض بیاد-خواه بعلت انجام این کار یا روند طبیعی بیماری- باید یه خونبهای درست و حسابی بده ضمن اینکه شما فرض کن تونستی جا بندازی مریضت هنوز درمان نشده و باید در اولین فرصت تحت عمل جراحی bilateral orchidopexy قرار بگیره یعنی باید هم بیضه درگیر و هم بیضه طرف مقابل فیکس بشه.
پس تورو بخدا جون عزیزت همین که شک بالینی قوی داری که مریضت تورشن بیضه هست فورن به یه مرکز تخصص اعزامش کن و کاری به اینکه نکروز میشه نداشته باش. اینو بیشتر برای خودت گفتم.
در ضمن اگه رفرنس خواستی به اسمیت 2008 رجوع کن.
تاپیک بسیار کاربردی تری میتونه باشه.
مارس 18, 2011 در 10:33 ب.ظ #7532emerson
کاربرسلام بر دکتر گران قدر که تاپیک ما رو با علمشون منور کردن
بسیار منت بر سر ما گذاشتید که نوشته هامو خوندید و نظر تکمیلی و تصحیحی بر اون ارائه فرمودید.
در پاسخ باید خدمتتون عرض کنم که در مورد 1- منظور من این بود که ممکن است فردی که با درد تستیس مراجعه کرده به راحتی نادیده گرفته بشه و با تشخیص درد کولیکی مد نظر قرار بگیره وپزشک مثلا به علت خستگی یا بی خوصلگی یا شاید در مواردی چون پزشک خانمه از معاینه غافل بشه چون فکر کرده احتمالا سنگ منشا درد هست! مسلما با معاینه میشه تشخیص را با احتمال زیاد رد کرد اما در صورتی که به فکرش باشه پزشک محترم!!!
اما در مورد 2- من ذکر کردم در شرایطی که دسترسی به پزشک متخصص نباشه!!! بر فرض در روستایی هستیم و نمیتونیم بیمار رو به شهر برسونیم یعنی مثلا وسیله نیست یا فکر میکنیم تا برسه به شهر تستیس نکروز شده میتونیم مانور رو انجام بدیم!!! به هر حال اگر حس کنیم تا به دست پزشک متخصص برسه کار از کار گذشته باید به بیمار کمک کنیم یا درست کارو انجام میدیم و تستیس حفظ میشه یا نکروز میشه !!! بالاتر از سیاهی رنگی نیست!!! البته اگه من باشم به مریض توضیح میدم و با کسب رضایت این به قول مانیپولیشن رو انجام میدم.
امیدوارم جوابام قانع کننده باشه اگر نه که بفرمایید سعی میکنم بیشتر توضیح بدم…
بازم متشکرم که نظر دادید دکتر pooya
مارس 19, 2011 در 12:40 ق.ظ #7533xanax
کاربرخسته نباشی دکتر جان
با توضیحی که درباره شماره یک دادی-خانم دکتر و به فکر این تشخیص نبودن-قانع شدم ولی کماکان بر شماره 2 پافشاری میکنم.
دکتر بذار یه سوال قبلش ازت بپرسم. مانور جااندازی تورشن تو دانشگاه شما به اینترنها یاد داده میشه یا نه؟ اگه جواب مثبته به روشی که بلدی عمل کن و اگه منفیه- که درباره دانشگاه ما که همین طوری بود و اموزش داده نمیشد -با در نظر گرفتن همه شرایط من بشخصه این کارو نمیکنم و به هیچکسم توصیه نمیکنم(البته من نظر یک متخصص کلیه و مجاری ادراری را هم قبلن جویا شدم و نظر ایشون هم همینی بوده که تو پست قبلیم نوشتم).
در هر صورت اختیار با خودته عزیز
مارس 19, 2011 در 11:22 ب.ظ #7534emerson
کاربرسلامت باشی
جواب منفیه! البته استادمون یه چشمه در حد چند دقیقه مانور رو توضیح داد ولی حرف کجا و عمل کجا !!!
امیدوارم در اون شرایط قرار نگیرم که بخوام در این راجع تصمیم بگیرم اما اگه قرار بگیرم احتمالا میگم lets crazy و مانور رو انجام میدم!!! البته شاید!!!
به هر حال از همراهی و نظرات سازنده شما کمال تشکر رو دارم.
مارس 31, 2011 در 9:50 ب.ظ #7535emerson
کاربریکی از اورژانس های بسیار شایع جراحی آپاندیسیته که خب ممکنه براتون پیش اومده باشه کیسشو ببینید اما دقیقا ندونید به چی باید دقت کرد،
علائم و نشانه های آپاندیسیت: در ابتدا معمولا با بی اشتهایی شروع میشه و سپس درد و بعدش تهوع و استفراغ، کتاب شوارتز اشاره کرده اگه استفراغ قبل از درد ایجاد بشه باید به تشخیص شک کرد. الگوی درد در ابتدا به صورت مبهمه و ممکنه از اوبلیکال (به دلیل عصب دهی جنینی) شروع بشه و درد در کل شکم بیمار رو آزار میده که 2-6 ساعت معمولا لوکالیزه شده و در RLQ فقط درد هست، لکوسیتوز در حد 16000 هم دیده میشه که اگر به 18000 برسه و تب 39 درجه هم داشته باشه احتمال پرفوره شده بودن آپاندیس زیاد هست. لازم به ذکره که آپاندیس با توجه به قرار گیریش میتونه دردهایی در محل آتیپیک ایجاد کنه مثلا در نوع رتروسکال درد در پهلوها هست یا در آپاندیس لگنی در سوپراپوبیک ایجاد میشه!
در معاینه میشه از مانورهای ابتراتور (هیپ و زانو FLX و سپس INT ROTATION پاسیو انجام میشه) و سواس (بیمار به پهلوی چپ خوابیده و پای راست رو از هیپ EXT میکنه) استفاده کرد برای تشخیص کرد. همچنین ممکنه یه نشانه دیگه هم دیده بشه (rovsing) که با لمس LLQ درد در RLQ ایجاد بشه.
تشخیص های افتراقی : آدنیت حاد مزانتر، بیماری های غیر ارگانیک، PID، تورشن تخمدان، EP، متیل اشمرز ( همون اوولاسیون هست که با درد همراهه) ، گاستروانتریت و … مهماش اینا بود.
خب به نظرتون دیگه باید به چی اشاره کنم؟
آوریل 1, 2011 در 3:32 ب.ظ #7536xanax
کاربرپیرو نوشته دوستمون امیر حسین لازم دونستم به چند تا نکته اضافه اشاره کنم:
1-در صورت نبود بی اشتهایی هم باید به تشخیص شک کرد
2-کرایتریاهای آلوارادو رو که بلدین ایشالا(سه تا تو شرح حال-سه تا تو معاینه و سه تا تو پاراکلینیک که اون دوتایی که امتیازش 2 هست یکیش RLQ TENDERNESS و اون یکی لکوسیتوز تو آزمایش خونه)
3-برای اینکه مریضو ببرن اتاق عمل لازم نیست که گرافی و حتی گاهی اوقات CBC انجام بشه و شرح حال و معاینه تیپیک کافیه
4- تو بچه های زیر 5 سال و همچنین پیرا و تو خانمهای باردار بهتره که OVERDIAGNOSED بشه چون خیلی راحت تو این گروها missed میشه و به سمت عارضه دار شدن پیش میره
5-میگن روباه شکمه!!
آوریل 10, 2011 در 3:09 ب.ظ #7537aghaali
کاربرجناب پویا شما بر اساس کدوم رفرنس مطلب می نویسید تو معیارهای آلورادو لکوسیتوز 2 تا نمره می گیره نه شیف به چپ تو آزمایش خون
آوریل 10, 2011 در 3:14 ب.ظ #7538aghaali
کاربریه نکته دیگه اینکه کی گفته باید تو سه گروه ذکر شده over diagnosis صورت بگیره. در مورد این سه گروه گفته شده که کمی تشخیص سخته مثلا در خانم های باردار لکوسیتوز به طور طبیعی وجود داره همچنین برخی میگن با افزایش سن بارداری آپاندیس به سمت بالا شیفت پیدا می کنه به همین دلایل تشخیص سخت تره در این گروه ها باید با احتیاط بیشتر رفتار کنیم نه اینکه over diagnosis کنیم. اگه تو رفرنسی این رو گفته به ما هم بگید: بدونیم
آوریل 10, 2011 در 4:50 ب.ظ #7539xanax
کاربرسلام به دوست عزیز خسته نباشی
همیشه تو تشخیص آپاندیسیت تعدادیو تو اتاق عمل و بعد از لاپاروتومی میفهمن که نبوده پس همیشه OVERDIAGNOSED میشه و اصلا بایدم بشه تا MISSED نشه و اینکه کجا نوشته مطمئن نیستم ولی تو PRACTICE من خودم این کارو میکنم یعنی مریضو به این راحتی ول نمیکنم و حتما ارجاعش میدم جراح عمومی ببینه(منظور من هم همین بود نه اینکه در نقش جراح بخام OVERDIAGNOSED کنم بلکه برای ترخیص همچین مریضی احتیاط میکنم)
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.