› انجمن ها › آموزش پزشکی › پزشکی فردی
- این موضوع خالی است.
-
نویسندهنوشتهها
-
ژانویه 23, 2011 در 12:47 ب.ظ #3952
parham
کاربرتا حالا درباره پزشکی فردی چیزی شنیدید؟
هدف از این تاپیک شناختن پزشکی فردی است، اگه درباره این موضوع چیزی میدونید مطرح کنید…
ژانویه 24, 2011 در 5:24 ب.ظ #7414emerson
کاربرمیشه یه کم توضیح بدید؟! یعنی تو اگه خیلی دکتری واسه خودت نسخه بپیچ؟! یا عالم بی عمل به چه ماند به …؟!
ژانویه 25, 2011 در 10:31 ق.ظ #7415parham
کاربرپس خودم شروع می کنم، اگه جایی از حرفام مشکل داشت دوستان تصحیح کنند، چون من فقط بر اساس شنیده هام استدلال می کنم
این که از کدوم شاخه شروع شد مشخص نیست ولی بیشترین پیشرفت رو تو علم ژنتیک داشته و قابل ارتقاء به همه شاخه های پزشکی رو داره. و خیلی از کشور ها از این روش استفاده می کنن(البته بصورت غیر روتین).
داستان ازاونجایی شروع شد که پزشکان مشاهده میکنن که روند درمان در یه سری از افراد جواب میده و در یه سری افراد جواب نمیده و در بعضی ها اثر معکوس داره (از قضا سرکنجبین صفرا فزود!!!)
برهمین مبنا از همون سالها قبل شروع به دسته بندی بیماران کردند، مثلا افراد دارای این خصوصیت ظاهری این روند درمانی رو دنبال کنند، یا اینکه افراد دارای این خصوصیت از مصرف این دارو خودداری کنند.
دوستان ادامه بدن، کسی علاقه نداره؟!!!
ژانویه 25, 2011 در 1:12 ب.ظ #7416mehrnaz
کاربرپس يعني اينكه درمان يا طبابتي كه براي هر بيمار انجام مي شه، مخصوص خودش باشه! بر اساس شرايط و ويژگي هاي فردي خودش!
اين مي تونه خيلي از خطاها رو كمتر كنه…
ژانویه 25, 2011 در 7:35 ب.ظ #7417parham
کاربرآره، دقیقا.
راستی، یادم رفت بگم: تو اینترنت میتونید با عبارت individual medicine یا personalized medicine یه چیزایی دربارش پیدا کنید…
ژانویه 25, 2011 در 7:41 ب.ظ #7418parham
کاربربا پیشرفت علم ژنتیک،بین این متد با ژنوتیپ افراد رابطه معنا داری برقرار شد: مثلا افرادی که این ژن در آنها بیان می شود از این دارو استفاده کنند ویا افراد دارای بیان این ژن به دوز بالاتری از این دارو احتیاج دارن…
ولی هنوز یه جای کار می لنگه… 🙁
ژانویه 25, 2011 در 9:45 ب.ظ #7419drneda
کاربردر هومیوپاتی هر فرد بیماری خاص خودشو داره و در واقع مفاهیمی که ما در پزشکی رایج به عنوان بیماری تعریف میکنیم توی این طب متفاوته ولی خب " پزشکی فردی " اصلی هست که در این طب رعایت میشه و از اصولش هست
ژانویه 25, 2011 در 9:47 ب.ظ #7420drneda
کاربرالبته من اصلا چیزی در مورد پزشکی فردی نشنیده بودم ولی با توضیحات شما متوجه شدم که این یکی از اصول این طب هست
در واقع خود خودشه!!!
ژانویه 26, 2011 در 8:45 ق.ظ #7421elhami
کاربرسیستم جالبیه، این مطالب رو تا به حال با این عنوان " پزشکی فردی" نشنیده بودم! ولی بحثش یه وقتایی تو کلاسا مون مطرح میشد! واقعا کاربردش تو نسخه نویسی های پزشکی ، خیلی میتونه به پزشک و بیمار و…کمک کنه و بازده درمانی رو بالا ببره!
خب اشکال کارشون احتمالا اینجاست که در کنار بحث ژنتیک، احتمالا به مداخله گر های دیگر توجه نکردند! والبته خود بحث ژنتیک هم خیلی گسترده ست و نمیشه به همین سادگی بگیم اگه یه ژن خاص تو یه سری افراد بیان شه پاسخ به درمانی خاص در اونها بهتره!
خیلی دوست دارم بیشتر در موردش بدونم ، میشه بحثو سریعتر ادامه بدید؟
راستی دکتر ندا جان! اگه بشه واسه هومیوپاتی، یوگا یا هر چیز دیگه این شکلی که در موردش اطلاعات داری یه تاپیک باز کنی و یکم توضیحشون بدی خیلی عالی میشه! من علاقه ی وافری به مباحث این چنینی دارم! این لطفو میکنی عزیز؟
ژانویه 26, 2011 در 11:50 ق.ظ #7422parham
کاربرآره، اینم هست ولی مشکل اصلی اینه که باید قبل از هر تجویز دارو یه آزمایش ژنتیک انجام بشه.
قراره که برای هر کسی یه پروفایل ژنومی تهیه بشه که توی اون ژن های مربوط به تجزیه دارو یا هر ژنی که با دارو ها درارتباطه ثبت بشه، (یه چیزی علاوه بر اون شناسنامه ژنتیکی که قراره بیاد!!!)، البته برای افراد پرخطر، یعنی کاری که توی خیلی از کشورها برای افراد تحت شیمی درمانی استفاده میشه…
حال فکر می کنید کشور ما چه جوریه؟
ژانویه 26, 2011 در 12:09 ب.ظ #7423parham
کاربریه case در این رابطه:
کودکی 2ساله به لوسمی لنفوبلاستیک حاد بود. پیش آگهی این بیماری در بیمارانی که با کوکتل داروهای شیمی درمانی درمان می شوند معمولا خوب است. اما این کودک از ابتدای درمان با عوارض جانبی شدیدی مواجه گردید وتعداد گلبول های سفید و قرمز و پلاکت ها به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یافتند. معلوم شده است که ناقلین یک ژن موتانت به نام TPMT، یک آنزیم ضروری برای پاکسازی بدن از داروی شیمی درمانی 6mercaptopurine را تولید نمی کنند. پس این ها سطوح توکسیک دارو را در بدن انباشته می کنن. این کودک ناقل این ژن بود، که با کاهش دوز 6mercaptopurine در کوکتل عوارض جانبی از بین رفت. ولی بهتر نیست قبل از دیدن عوارض و بجای اجرای آزمون وخطا!!! همون اول از این روش استفاده بشه؟ البته کشور ما تو این زمینه پیشرفت خوبی داشته.
ژانویه 26, 2011 در 1:19 ب.ظ #7424ناشناس
غیرفعالپس از اونجایی که عوامل محیطی رو ژنوتیپ افراد مؤثره باید توی این روش یعنی پزشکی فردی به چیزایی مثل محیط زیست فرد و سبک زندگی و سابقه خانوادگی و…خیلی توجه بشه.
میگم کاش میشد هر کی که به دنیا میومد واسش یه پرونده پزشکی به صورت الکترونیکی تشکیل میشد بعدش از بدو تولد تموم اطلاعات بنیادی و تجزیه و تحلیل ژنوم و مولکول های پروتیینی یا همون پروفایل ژنومی هر شخصی توش ثبت میشد،از اون به بعد هم در طول زندگیش نتیجه هر آزمایش و تصوی برداری که ازش صورت گرفته و داروهایی که در هر دوره ای مصرف کرده به این پرونده پزشکی اضافه میشد و با مراجعه به هر پزشک در اختیارش قرار می گرفت
اینجوری تشخیص دادن واسه پزشک خیلی راحت تر میشه. البته فکر کنم خیلی رؤیایی فکر کردم چون به نظر می رسه که کار پر هزینه ای باشه
ژانویه 26, 2011 در 3:33 ب.ظ #7425zahra68n
کاربرمن درموردش شنیدم. تو ایران به بخش بالینی فکر نمیکنم هنوز راه پیدا کرده باشه. اما دارن روش کار میکنن. ولی خب هزینه بالایی داره و …
حتی در مورد بیماری ایدز هم به خاطر همین تفاوت های ژنتیکی امکان درمان وجود داره… اینطور نیست؟
ژانویه 26, 2011 در 8:57 ب.ظ #7426emerson
کاربرعجب!!! خب کسانی که از این مورد بیشتر میدونن به مام یاد بدن!!!
با تشکر
ژانویه 27, 2011 در 9:00 ق.ظ #7427parham
کاربرایدز رو نمی دونم ولی اینو مطمئنم که برای شیمی درمانی ها قراره استفاده بشه، تازه فقط محدود به اینا نیست.
در کارآمد ترین روش درمانی حدود 20درصد افراد به درمان جواب نمی دهند که متخصین ژنتیک میگن با اجرای این روش این مشکل هم حل میشه، یعنی دیگه این اصطلاح که فلان درمان در فلان شخص جواب نداد از بین اصطلاحات حذف میشه ایشاا….
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.