› انجمن ها › آموزش پزشکی › نکات مهم در شرح حالگیری
برچسب ها: History taking, شرح حال گیری
- این موضوع خالی است.
-
نویسندهنوشتهها
-
سپتامبر 19, 2010 در 5:39 ب.ظ #5131
mehrnaz
کاربريه چيز ديگه! نتيجه ي صحبت و مشاوره با رزيدنت هاي اين بخشمون! كلا مي گفتند تو شهيد بهشتي چون هم رزيدنت هست و هم اينترن؛ديگه چيزي به استايجر نمي رسه و عملا رو هوا هستيم ما… پيشنهادشون اين بود كه بريد اورژانس و مريض رو قبل از اينكه هيچ كس ببيندش شما ببينيد و شرح حال بگيريد. بعد تو ذهن خودتون تشخيص افتراقي هاشو بذاريد. اينترن يا رزيدنت كشيك هم از خداشه كه وقتي مياد بالاسر مريض يه سري اطلاعاتشو شما گرفته باشيد و كمكش كنيد. اينطوري اشكالاتونو از اون هم مي پرسيد. فرداش هم كه اگه تو مورنينگ معرفي بشه كه ديگه يادگيري تكميل مي شه…
يكي از رزيدنت ها در عين حال كه مي گفت الان زوده واسه خلاصه خوني و (هريسون بخونيد يا نهايتا AOM ) ولي مي گفت كه چيزي كه ما يادمونه سر مريض و با كار كردن يادمون مونده نه با كتاب خوندن…
سپتامبر 20, 2010 در 1:13 ب.ظ #5132saba
کاربرمهر ناز جونم ممنونم بابته راهنماییت…
فکر خوبیه اگه وقت شه حتما…فقط اگه مریض بستری نشه کارمون سخت نمیشه…???
سپتامبر 20, 2010 در 3:13 ب.ظ #5133saba
کاربرمن یه سوال دیگه ام دارم…توی بخش review of system مثلا اگه می پرسیم وزوز گوش داری منظورمون الانه یا اخیرا یا از وقتی بیماری اصلی شروع شده…ممنونم اگه کسی میدونه کمکم کنه…
سپتامبر 20, 2010 در 6:52 ب.ظ #5134mehrnaz
کاربرحتي اگه بستري هم نشه باز هم ضرر نكردي! چون اينها كيس هايي هستند كه در آينده باهاشون سر و كار داريم. واقعيت ها …
سپتامبر 20, 2010 در 7:33 ب.ظ #5135emerson
کاربربه نظر من به شرايط و حدسيات ما ربط داره يعني ميخوايم بگيم اين وزوز نتيجه اي از شرايط اكنونه و به دنبال اون عامل اصلي ايجاد شده يا ميخوايم بگيم قبلا هم همچين مشكلي داشته و ميتونيم به يه پروسه مزمن فكر كنيم! اما در كل من فكر ميكنمREVIEW OF… براي شرايط كنونيه بيشتر البته ميگم بعضي وقتا يه نشانه هايي قديميش خوبه مثلا MS نشانه هاي حالا شايد اثبات كننده نباشه و تاري ديد 2 سال ارزشمند باشه اما مثلا يه گوش درد الانش بيشتر به درد ميخوره! در كل نسبيه
بقيه دوستان هم نظر بدن
اکتبر 4, 2010 در 8:36 ق.ظ #5136fereshteh
کاربربحث جالبی بود..
با این که دکتر نیستم ولی استفاده کردم، چون ما ماماها هم نیاز به گرفتن یک شرح حال خوب داریم و اکثرا هم با وسواس خاصی این کار رو انجام می دیم و به همین خاطر هم هست که تشخیص های خوبی داریم و گاهی به پزشک های کم حوصله ایراد می گیریم..
اکتبر 4, 2010 در 8:37 ق.ظ #5137fereshteh
کاربرراجع به اون وزوز گوش می شه یه کم سوالو اختصاصی تر کرد. مثلا اگر بیمار گفت آره می تونیم بپرسیم از کی؟
نمی شه پرسید؟
اکتبر 4, 2010 در 10:43 ق.ظ #5138saba
کاربرفرشته جون خوشحالم از آشناییت..
بله شر ح حال بحثی که هم پزشک هم ماما هم پرستار باهاش سرو کار دارن…
راجع به وزوز گوش که پرسیدین…فکر میکنم خیلی لازم نیس تو مبحث review of system وارد جزئیات شد…البته به شرطی که به بیماری اصلی مریوط نباشه..
اکتبر 4, 2010 در 1:07 ب.ظ #5139fereshteh
کاربرمنم همین طور عزیزم..
بله درسته..
ژانویه 6, 2011 در 10:22 ق.ظ #5140someone
کاربرسلام …
یه سوالی بپرسم دوست دارم نظر دوستان رو بدونم .
معاینه فیزیکی رو ما که تازه ترم 6 یم باید تا چه حد انجام بدیم ؟
آخه ادم از اینکه معاینه می کنه و چیزی هم نمی فهمه یه جوری می شه . مخصوصا سمع و دق که بد تر از اونه .
ژانویه 6, 2011 در 12:05 ب.ظ #5141starbbs2001
کاربرسلام سام وان ! من فکر میکنم اول از همه بهتره که خود تئوری های روش معاینه و اصطلاحاتی که هست رو یاد بگیرید . و گشتن تو بخش ها با یه سال بالایی و یاد گرفتن عملی از اون . آروم آروم که بخشاشو گذروندی همه چی رله میشه !
ژانویه 6, 2011 در 9:15 ب.ظ #5142emerson
کاربرهنرهای تجسمی و توهم در این زمانها کاربرد وسیعی داره! شرح حال میگیرید میگید خب باید طرف تو سمعش رالی ویزینگی چیزی داشته باشه جالبه تو معاینه هم اینو پیدا میکنید!!! یا مثلا طرف کنسر کبد در حد لنگه کفش داره میگید احتمالا این اسپن کبدش باید غیر نرمال باشه عجیبه که این جور میشه!!! نگران نباشید فقط تمرین و تمرین! کم کم یاد میگیرید ، به خودتون و توانایی هاتون اعتماد داشته باشید!
ژانویه 10, 2011 در 6:13 ب.ظ #5143someone
کاربرممنون دوستان …
مطمئنم این یکی شرح حالم رو یه جور دیگه می گیرم …
ژانویه 11, 2011 در 5:51 ب.ظ #5144mehrnaz
کاربرخب اينكه ترم 6 هيچ معاينه اي رو نمي فهميد كاملا عاديه!!! اصلا ناراحت نباشيد! چون هر چي بيشتر نگران بشيد،توانايي يادگيريتون هم مياد پايين!
منم وقتي ترم شش بودم، يه موقع هايي حتي صداي قلب رو هم نمي شنيدم؛ چه برسه به سوفلش!!! صداي ريه هم كه كراكل و … جاي خود!
ولي وقتي يه ماه مجبور مي شيد فقط بخش ريه باشيد ، و اگه به طور فعالانه تمرين كنيد، به خصوص در كنار سال بالايي ها يا يه استاد خوب، تو بخش و تو درمانگاه، آخرش مي تونيد كاهش صدا در قله ي ريه ي راست رو تشخيص بديد!!!!
تمرين عملي در كنار مطالعه ي خوب بيتز و ديدن فيلم هاي آموزشي خيلي كمك كننده است! و مهم تر از هر چيزي باز هم تكرار و تمرين و تجربه!
مارس 23, 2011 در 2:55 ق.ظ #5145xanax
کاربرخیلی مهمه که problem oriented شرح حال بگیریم و معاینه بکنیم.
یعنی اینکه سوالاتی که میپرسیم و معایناتی که بدنبالش انجام میدیم در جهت رسیدن به تشخیص باشه نه باری بهر جهت!
مثلا اگه شکایت اصلی یه مریض تنگی نفس باشه پرسیدن از وزوز گوش بی معنیه چون در تشخیصهای افتراقی تنگی نفس بیماری ای که وزوز گوش داشته باشه نداریم یا مثلا در همین مریض معاینه گوش فایده ای نداره چون باز هم در تشخیص افتراقی بیماری ای که با مشکل گوش در ارتباط باشه نداریم. ولی مثلا اگه مریضی با سرگیجه بیاد باید از وزوز گوش سوال کنیم از کاهش شنوایی(بیماری منییر) و…. در حالیکه شاید معاینه شکم به همون دلیل بالایی لازم نباشه.
البته پرواضحه که برای اینکه بتونیم بر اساس شکایت بیمار شرح حال گرفته و معاینه بکنیم لازمه که از تشخیصهای افتراقی هر شکایت یا یافته آزمایشگاهی مطلع باشیم.در مورد یافته ازمایشگاهی مثلا اگه یه مریضی با جواب ازمایشی دال بر هموگلوبین 10 اومد پیشمون پس از شرح حال و معاینه کامل قدم اول اندازه گیری رتیک کانت هستش نه چک کردن BUN&Cr یا LFT یا TFT یا ……
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.