تحقيقي از ريچارد وايزمن روانشناس انگليسي در مورد بدشانس ها و خوش شانس ها

انجمن ها روانشناسی تحقيقي از ريچارد وايزمن روانشناس انگليسي در مورد بدشانس ها و خوش شانس ها

  • این موضوع خالی است.
در حال نمایش 9 نوشته (از کل 9)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #3944
    drneda
    کاربر

    چرا برخي مردم بي‌وقفه در زندگي شانس مي‌آورند درحالي که سايرين هميشه بدشانس هستند؟

    مطالعه براي بررسي چيزي که مردم آن را شانس مي‌خوانند، ده سال قبل شروع شد. مي‌خواستم بدانم چرا بخت و اقبال هميشه در خانه بعضي‌ها را مي‌زند، اما سايرين از آن محروم مي‌مانند. به عبارت ديگر چرا بعضي از مردم خوش‌شانس و عده ديگر بدشانس هستند؟

    آگهي‌هايي در روزنامه‌هاي سراسري چاپ کردم و از افرادي که احساس مي‌کردند خوش‌شانس يا بدشانس هستند خواستم با من تماس بگيرند. صدها نفر براي شرکت در مطالعه من داوطلب شدند و در طول سال‌هاي گذشته با آنها مصاحبه کردم، زندگي‌شان را زير نظر گرفتم و از آنها خواستم در آزمايش‌هاي من شرکت کنند.

    نتايج نشان داد که هرچند اين افراد به کلي از اين موضوع غافلند، کليد خوش‌شانسي يا بدشانسي آنها در افکار و کردارشان نهفته است. براي مثال، فرصت‌هاي ظاهرا خوب در زندگي را در نظر بگيريد. افراد خوش‌شانس مرتبا با چنين فرصت‌هايي برخورد مي‌کنند، درحالي که افراد بدشانس نه.

    با ترتيب دادن يک آزمايش ساده سعي کردم بفهم آيا اين مساله ناشي از توانايي آنها در شناسايي چنين فرصت‌هايي است يا نه. به هر دو گروه افراد خوش شانس و بدشانس روزنامه‌اي دادم و از آنها خواستم آن را ورق بزنند و بگويند چند عکس در آن هست.

    به طور مخفيانه يک آگهي بزرگ را وسط روزنامه قرار دادم که مي‌گفت: اگر به سرپرست اين مطالعه بگوييد که اين آگهي را ديده‌ايد، 250 پوند پاداش خواهيد گرفت. اين آگهي نيمي از صفحه را پر کرده بود و به حروف بسيار درشت چاپ شده بود. با اين که اين آگهي کاملا خيره کننده بود، افرادي که احساس بدشانسي مي‌کردند عمدتا آن را نديدند، درحالي که اغلب افراد خوش‌شانس متوجه آن شدند.

    مطالعه من نشان داد که افراد بدشانس عموما عصبي‌تر از افراد خوش‌شانس هستند و اين فشار عصبي توانايي آنها در توجه به فرصت‌هاي غيرمنتظره را مختل مي‌کند. در نتيجه، آنها فرصت‌هاي غيرمنتظره را به خاطر تمرکز بيش از حد بر ساير امور از دست مي‌دهند.

    براي مثال وقتي به مهماني مي‌روند چنان غرق يافتن جفت بي‌نقصي هستند که فرصت‌هاي عالي براي يافتن دوستان خوب را از دست مي‌دهند. آنها به قصد يافتن مشاغل خاصي روزنامه را ورق مي‌زنند و از ديدن ساير فرصت‌هاي شغلي باز مي‌مانند. افراد خوش‌شانس آدم‌هاي راحت ‌تر و بازتري هستند، در نتيجه آنچه را در اطرافشان وجود دارد و نه فقط آنچه را در جستجوي آنها هستند مي‌بينند.

    تحقيقات من در مجموع نشان داد که آدم‌هاي خوش‌اقبال براساس چهار اصل، براي خود فرصت ايجاد مي‌کنند.

    اول آنها در ايجاد و يافتن فرصت‌هاي مناسب مهارت دارند،

    دوم به قوه شهود گوش مي‌سپارند و براساس آن تصميم‌هاي مثبت مي‌گيرند.

    سوم به خاطر توقعات مثبت، هر اتفاقي نيکي براي آنها رضايت بخش است.

    چهارم نگرش انعطاف‌پذير آنها، بدبياري را به خوش‌اقبالي بدل مي‌کند.

    در مراحل نهايي مطالعه، از خود پرسيدم آيا مي‌توان از اين اصول براي خوش‌شانس کردن مردم استفاده کرد. از گروهي از داوطلبان خواستم يک ماه وقت خود را صرف انجام تمرين‌هايي کنند که براي ايجاد روحيه و رفتار يک آدم خوش‌شانس در آنها طراحي شده بود. اين تمرين‌ها به آنها کمک کرد فرصت‌هاي مناسب را دريابند، به قوه شهود تکيه کنند، انتظار داشته باشند بخت به آنها رو کند و در مقابل بدبياري انعطاف نشان دهند.

    يک ماه بعد، داوطلبان بازگشته و تجارب خود را تشريح کردند. نتايج حيرت انگيز بود: 80 درصد آنها گفتند آدم‌هاي شادتري شده‌اند، از زندگي رضايت بيشتري دارند و شايد مهم‌تر از هر چيز خوش‌شانس‌تر هستند. و بالاخره اين که من عامل شانس را کشف کردم.

    ريچارد وايزمن روانشناس انگليسي .

    #7378
    emerson
    کاربر

    بسیار جالب بود، متشکرم

    #7379

    خیلی جالب بود.

    #7380
    sarah
    کاربر
    من تازه خوندم این مطلبو .خیلی جالب بود واقعا همینطوره    
    #7381
    rozita
    کاربر

    تو رو خدا ..حتما باید ریچارد وایزمن بگه تا باورکردنی باشه؟
    اگه من این حرفا رو به بعضی از دوستام بزنن میگن فلانی تو شعار میدی برو با شعارهات زندگی کن!

    #7383
    medico
    کاربر

    من تازه این مطلب را خوندم خیلی جالب بود،ممنون خانم دکتر عزیزkiss

    #7384
    maume2
    کاربر

    ممنون خانم دکتر مطلب خیلی جالبی بود.باز هم از این مطالب برامون بیارید.

    #7385
    reza
    کاربر

    به نظرم این آقای ریچارد به کشورهای جهان سوم سر بزنه کلا نظرش برگرده چون اینجا همه چی با پاری به پیش میره و نه خرد و شانس و…………

    البته برا بعضی ها فهمیدن این  مورد چند ثانیه برا بعضی دیگه چندسال و برا بقیه تا آخرعمرشون طول میکشه 

    #7386
    drzahra
    کاربر

    خیلی جالب بود ولی یه جورایی تو کشور ما  و برای ما خیلی کاربردی نیس! باور ندارید امتحان کنید . 🙂

در حال نمایش 9 نوشته (از کل 9)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.