برچسب ها: لینوکس
- این موضوع خالی است.
-
نویسندهنوشتهها
-
ژوئن 11, 2010 در 5:50 ب.ظ #3805
baqeri
کاربرهمونطور که می دونید مهمترین سیستم عامل متن باز فعلی لینوکسه و یه چند وقت دیگه آشنایی با اون برا همه لازم میشه
از اونجا که من می دونم امین آشنایی خوبی با این سستم عامل داره و با هم دوستی خاصی دارن این تاپیک رو زدم تا به کمک امین گام به گام پیش بریم و با این سیتم عامل دوست داشتنی آشنا بشیم
ژوئن 11, 2010 در 5:56 ب.ظ #5033aminima
مشارکت کنندهاوه اوه اوه! چی میبینم!! آشنایی با لینوکس؟!! خدای من! چه قدر علاقه مند داریم! دکتر جان دم شما گرم… حتما سعی میکنم اینجا رو ادامه بدم.
خیلی خوب شد. باعث شد برم دنبال کارهایی که مربوط به پزشکی میشه توی لینوکس انجام داد… حتما اینجا رو ادامه میدم. ممنون.
ژوئن 12, 2010 در 3:31 ب.ظ #5034baqeri
کاربربرای شروع لطفا یه کم توضیح بده که چرا باید لینوکس یاد بگیریم؟ چه فایده هایی داره؟
ژوئن 13, 2010 در 1:28 ب.ظ #5035aminima
مشارکت کنندهلینوکس یک نوع از سیستم عامل ها است که انواع مختلف داره. مثلا ویندوز هم یک سیستم عامله. لینوکس ها با ویندوز یه فرق اساسی دارن. اونها open source هستند. در حالی که ویندوز open source نیست. open source یعنی چیزی که کد برنامه اش در اختیار همه به صورت رایگان وجود داره. هر کسی میتونه کد برنامه رو بگیره و تغییرات دلخواهش رو بده و بعد به بازار عرضه کنه. توی فارسی به اصطلاح به این ها میگن نرم افزار آزاد. در دنیای نرم افزار آزاد همه میتونن به هم کمک کنند. میتونن مشکلات هم رو بررسی و رفع کنند. هیچ وقت کسی معطل نویسنده ی نرم افزار نیست. مثلا اگه یه مشکلی توی ویندوز پیش بیاد، باید منتظر بمونیم تا تیم مهندسین مایکروسافت برای اون مشکل راه حلی ارائه بدن. در حالی که در نرم افزار های آزاد هر کسی که بلده میتونه مشکل رو حل کنه و در اختیار همه قرار بده.
لینوکس هم یک نرم افزار آزاده. کسی بابت استفاده از اون پول نمیده. متعلق به یه سازمان خاصی نیست که حق انحصاری گسترش اون رو داشته باشه. بحث در مورد نرم افزار آزاد و غیر آزاد زیاده. نمیخوام وارد اون قضیه بشم. اما خلاصه ی مطلب اینکه توی نرم افزار غیر آزاد، هر چی که نویسنده نرم افزار بخواد همونه. اما توی نرم افزار آزاد، هر چی که استفاده کننده بخواد میتونه انجام بده.
برای همین انواع و اقسام لینوکس وجود داره. با اسم ها و کاربردهای متفاوت. چون هر گروهی بسته به نیازی که احساس کرده وجود داره یک نسخه از لینوکس رو ایجاد کرده و وارد بازار کرده. مثلا معروفترین اونها Redhat بود که قبلا رایگان بود اما الآن شرکتش داره کارهای تجاری و پشتیبانی از محصولش میکنه و بابتش پول میگیره. از لینوکس های معروف میشه به ubuntu (اوبونتو) Fedora (همون ردهت، اما کمی متفاوت)، SUSE ، sabayon و …. خیـــــلی زیاده. لیست کاملی رو میتونید از سایت http://distrowatch.com ببینید.
در این بین، ایرانیها هم دست به کار شدند و نسخه ای از لینوکس رو درست کردند که با نیازهای کاربران فارسی زبان همخوانی داشته باشه. و برنامه هایی رو توی نسخه ی خودشون (موسوم به پارسیکس) قرار دادن که مورد نیاز کاربران ایرانی باشه. به نظر من یکی از بهترین سیستم عاملهایی که در زمینه لینوکس وجود داره همین پارسیکس خودمونه.این هم سایتش: http://parsix.org .
دنیای لینوکس خیلی لذت بخشه. وقتی شما وارد این دنیا میشید همه چیز در کنترل شما است. شما میتونید هر کاری که دلتون خواست با کامپیوترتون بکنید. (البته به شرط اینکه بلد باشید). هر مشکلی که براتون پیش بیاد میتونید خودتون حلش کنید. میتونید ایراد کار رو ببینید و مستقیم برید روی همون تمرکز کنید. اما توی چیزی مثل ویندوز شما دائما باید دنبال کرک برنامه ها باشید، اگه مشکلی پیش بیاد ویندوز فقط بهتون پیغام خطا میده و دستتون برای حل اون مشکل کاملا بسته است. بعضی وقت ها هم که اصلا نمیشه فهمید مشکل از کجا است!
لینوکس ویروس های ویندوز رو نمیفهمه! یعنی از شر ویروس و تروجان و این حرفها راحتید… دیگه لازم نیست دنبال آنتی ویروس باشید. نگران از دست رفتن اطلاعات بوسیله ویروس ها نیستید…
برای هر سوالی که در لینوکس برای شما پیش بیاد حتما جوابی در اینترنت وجود داره. چون بالاخره یک نفر یک جای دنیا به اون موضوع فکر کرده و براش راه حلی ارائه داده.
ادامه دارد…
ژوئن 13, 2010 در 2:11 ب.ظ #5036baqeri
کاربرممنون از توضیحات کاملت، ما داریم لحظه شماری می کنیم، برای شروع چی کار کینم؟ یه نسخه رو بگو که همه با هم شروع کنیم، تا اونجا که میدونم حجمش باید کم باشه، از کجا دانلود کنیم؟ گام به گام می خواهیم راهنماییمون کنی استاد
ژوئن 14, 2010 در 6:30 ق.ظ #5037aminima
مشارکت کنندهنه حجمش کم نیست! یک CD یا بیشتر هم میشه! من توزیع (نسخه) پارسیکس رو پیشنهاد میکنم. سایت رسمیش. راهنمای کاربری پارسیکس. کتاب پارسیکس. خریداری DVD پارسیکس. فروشگاه سیتو. فروشگاه لینوکس شاپ.
اول راهنمای کاربری پارسیکس رو کمی مطالعه کنید. میتونید DVD نسخه ی ۳.۵ موسوم به فرانکی رو از فروشگاه های اینترنتی بخرید.
باید بهتون بگم، لینوکس خیلی با ویندوز فرق داره. مفاهیمی که توش بکار برده میشه بسیار متفاوت هست با ویندوز. توی لینوکس دیگه نصب نرم افزارها مثل ویندوز نیست. تفاوت های زیادی هست. اما این تفاوت ها شیرینه! در ضمن، یه نکته د مورد نرم افزار های لینوکس. نگید که نگفتی! شما نمیتونید نرم افزار های ویندوز رو توی لینوکس نصب یا اجرا کنید. و بر عکس. البته با یه سری شبیه ساز ها مثل wine میشه یه تعداد کمی از نرم افزار های ساده ی ویندوزی رو توی لینوکس هم اجرا کرد. اما احمقانه است!! هر پلتفورم ( یعنی ویندوز / لینوکس) قوانین مخصوص به خودش رو داره. به عبارتی فایل های exe توی لینوکس شناخته شده نیستند. چون با زبانی نوشته شده اند که لینوکس اون رو نمیفهمه. بسته های نرم افزاری لینوکس هم توی ویندوز شناخته شده نیستند. به همون دلیل.
اما معادل های نرم افزاری در لینوکس وجود داره. یعنی مثلا برای Microsoft Office در ویندوز، Open Office در لینوکس وجود داره. برای Acrobat Reader در ویندوز، معادل های زیادی در لینوکس وجود داره تا PDF ها رو باز کنن. برای اتوکد، نرو، و .. و .. و … خیلی زیاده.
لینوکس دو تا بدی برای یه کاربر خونگی ممکنه داشته باشه. البته از نظر من. یک اینکه بساط بازی های گرافیکی بالا مثل فیفا و خیلی چیزای دیگه من اسمشون رو نمیدونم در لینوکس وجود نداره. چون براش بازی نمینویسند. بازی ها برای کسب پول نوشته شدن، توی لینوکس نمیتونن پول زیادی برای صاحبانشون به ارمغان ببرن! موضوع دوم اینترنت هست. اگر در لینوکس به اینترنت پر سرعت دسترسی نداشته باشید، تقریبا فلج به حساب میاید!!! میدونید چرا؟ چون بسیاری از چیزهایی که ما لازم داریم تا بتونیم کارهایی که توی ویندوز میکردیم توی لینوکس هم بکنیم، به صورت CD در بازار وجود نداره و ما مجبوریم اونها رو دانلود کنیم.
وصل شدن به اینترنت dial up در لینوکس هم دردسر های خاص خودش رو داره. باید مودم رو به لینوکس بشناسونید. برای همین میگم اول کمی راهنما ها رو مطالعه کنید تا تقریبا دستتون بیاد که وارد چه جور دنیایی قراره بشید. اما اینو بدونید که گه بتونید راه های زنده موندن توی این دنیا رو پیدا کنید، حاضر به ترکش نمیشید.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.