تجربه های ارزشمند کلینیک

انجمن ها آموزش پزشکی تجربه های ارزشمند کلینیک

  • این موضوع خالی است.
در حال نمایش 6 نوشته (از کل 6)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #3763
    theadmin
    مدیرکل

    از تجربیات خودتون که در کلینیک بدست میارید اینجا بنویسید تا اون ها رو با هم به اشتراک بذاریم.

    #4576
    emerson
    کاربر

    با مریض باید گرم گرفت تا همه ریزه کاریهارو بگه…

    #4577
    theadmin
    مدیرکل

    باید اعتماد مریض رو جلب کرد. طوری که وقتی میرید ازش شرح حال بگیرید با شما همکاری کنه. مثلا بهش بگید فقط میخوام چند تا سوال بپرسم، اجازه هست؟ کاری ندارم، هر طور که راحتین دراز بکشین.

    نباید کنار بیمار بشینید! بهش بر میخوره.

    چند نفری نریزید سر یه بیمار. میترسه بنده خدا.

    سعی کنید چیزهایی که استاد داره میگه توی یه دفترچه یادداشت کنید. خیلی کمک کننده است.

    #4578
    soheil
    کاربر

    این تجربه منه . قبل از اینکه فشار خون بگیرید حتما از بیمار بپرسید که معمولا فشارش چنده یا آخرین فشارش چند بوده یا تو برگه گزارش روزانه که علائم حیاتی رو می نویسند چک کنید. اینطوری اگر هم یه وقت نتونستید فشارو دقیق بگیرید یا شک کردید می تونید با استفاده از این یافته ها تخمین بزنید! البته فقط واسه اینکه جلوی بیمار ضایع نشید و یه عدد نگران کننده رو به مریض نگویید وگرنه اگر موفق به گرفتن دقیق فشار خون نشدید نباید عدد الکی در پرونده ثبت کنید. 

    #4579
    emerson
    کاربر

    ولی دکتر جان تجربه من میگه فقط و فقط به خودت اعتماد کن و نه به حرف مریض یا پرستار که معلوم نیست چجوری فشار گرفته!!! تو پزشکی باید اعتماد به نفس داشته باشی و اگر چیزی رو میدونی یا مطمئنی هرگز کم نیاری و حرف هیچکسی رو گوش نکنی مگر TEXT حتی اگه استادتم چیزی خلاف اون گفت به راحتی قبول نکن و دربارش تحقیق کن.

    برای اینکه ضایع نشی میتونی تا ماهر شدنت فشار دوستان یا اعضای خانواده رو بگیری.

    #4580
    baqeri
    کاربر

    در مورد فشار خون باید بگم که همانطور که می دونید یکی از روش های اندازه گیری فشار خون Palpation method است، که معمولا در موارد اورژانس به کار میره ولی به غیر از اونم به کار میره و درسته اگرچه بعضی از مطالعات گفتن که این روش کمی فشار خون رو Overstimate می کنه، یه ضعفشم اینه فقط فشار سیستولیک مشخص میشه، این روش می گه که مریضی که نبض رادیال داره، حداقل فشارش 8 است، نبض فمورال 7 و نبض کاروتید 6. البته این خودش خیلی رنج داره، مثلا خودتون دیدید که یه وقت نبض رادیال خیلی خوب احساس میشه و به اصطلاح می گن نبضش پر می زنه، و بعضی اوقات خیلی ظریف و به اصطلاح نخی به دست می خوره یا همون Filiform فیلی از فیلامان میاد یعنی نخی، تو خیلی از مریضای دیابتی هم که دیدید نبض رادیال حس نمی شه. این طب سنتیا که از رو همین نبض خیلی از مریضی هارو می فهمن. یه چیز دیگه که خیلی خوب میشه از نبض رادیال فهمید ریتم AF است، همونطور که میدونید AF شایعترین آریتمیه و شایعترین علت اونم هایپرتنشنه، بنابراین خیلی شایعه، مهمترین مشخصشم حذف P در ECG و RR های غیر مساوی، خوب معلومه دیگه وقتی فاصله RR یکسان نیست یعنی وقتی نبض رو می گیری regular  یا منظم نمی زنه و فاصله نبض ها یکسان نیست

    نتیجه گیری اخلاقی اینکه وقتی رفتید سر CPR و دیدید که پزشک داره به پرستار دستور می ده که فشار مریض رو بگیر و اون مجبوره بین اون همه سیم و لوله سرم و آنژیوکت مریض و اونهمه استرس و فشار روی مریض فشار بگیره کافیه نبض رادیال مریض رو حس کنید، این یعنی فشار مریض خوبه.

در حال نمایش 6 نوشته (از کل 6)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.